Καστοριά

Βανδαλισμοί και ρευματοκλοπή στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μανιάκων

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μανιάκων θα ήθελε να ενημερώσει τα μέλη του ότι, για μια ακόμα φορά ήρθαμε στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώσουμε βανδαλισμούς στον χώρο του σχολείου μας. Το φαινόμενο αυτό δυστυχώς απασχολεί πολύ συχνά τον Σύλλογο, ο οποίος έχει μέχρι σήμερα δαπανήσει σημαντικά ποσά στην αποκατάσταση των φθορών.
Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό τα φαινόμενα καταστροφών πλήθυναν και εντάθηκαν. Οι καταστροφές αυτές στερούν πόρους και χώρους από τα παιδιά και πλήττουν το ηθικό τους όσο και της κοινότητας, προκαλώντας αισθήματα απογοήτευσης και προβληματισμού.
Στις τελευταίες δε καταστροφές παρατηρήσαμε φαινόμενα ρευματοκλοπής, επικίνδυνα για τη ζωή και την υγεία, τόσο των εφήβων που προκάλεσαν τις καταστροφές όσο και μικρών παιδιών που παίζουν στο χώρο, αφού σε αυτόν οι νεαροί άφησαν εκτεθειμένα καλώδια ρεύματος.
Έχοντας στο μυαλό μας τόσο την προστασία της δημόσιας περιουσίας, την προστασία των εφήβων που προκαλούν τις καταστροφές, όσο και το γεγονός πως εάν δεν αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, θα μπορούσε να οδηγήσει σε άλλα σοβαρότερα εγκλήματα, ο Σύλλογος ενημέρωσε τις τοπικές αρχές και μέσω αυτών και την αστυνομία.
Η ανακοίνωση αυτή έχει σαν στόχο να κινητοποιήσει τους γονείς των εφήβων, που παρουσιάζουν αυτή τη συμπεριφορά, ώστε να μην βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση νεαροί έφηβοι να στιγματιστούν με δικαστικές αποφάσεις ή ακόμα χειρότερα να αντιμετωπίσουμε τυχόν απώλειες υγείας παιδιών.
Καθώς το φαινόμενο των καταστροφών εμφανίζεται συχνά στον τοπικό τύπο, ο Σύλλογος αποφάσισε επίσης να κινήσει διαδικασίες με αρμόδιους φορείς ώστε να βρεθεί η ρίζα του προβλήματος για να θεραπευθεί το πρόβλημα και όχι απλώς τα συμπτώματα του.
Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε επικοινωνία στο email του Συλλόγου [email protected] καθώς και στη σελίδα μας στο facebook

Back to top button