Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Τα αθλητικά σωματεία της Καστοριάς που θα επιχορηγηθούν από την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας

Για πρώτη φορά δίδεται η δυνατότητα επιχορήγησης αθλητικών σωματείων στους ΟΤΑ Β’ βαθμού

Τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων αθλητικών σωματείων στις Π.Ε. Φλώρινας και Π.Ε. Καστοριάς αποφάσισε ομόφωνα στη συνεδρίασή του  το Περιφερειακό Συμβούλιο Δ. Μακεδονίας.

 

Όπως αναγράφεται στο σκεπτικό της απόφασης:Τα σωματεία, ιδιαίτερα τα επαρχιακά, αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες, κατά βάση οικονομικές, λόγω και της πανδημίας του COVID-19, η οποία είχε σαν συνέπεια και την απώλεια εσόδων ( π.χ. κάρτες διαρκείας, εισιτήρια αγώνων, χορηγίες κτλ.). Ως εκ τούτου η οικονομική τους ενίσχυση, καθίσταται αναγκαία για την επιβίωσή τους, έως ότου αρθούν όλες οι συνέπειες του COVID-19. Η προαγωγή των οικείων αθλημάτων είναι αναγκαία και η συνεισφορά της Περιφέρειας απαραίτητη, καθώς μέσω της άθλησης, διδάσκεται ήθος και διαμορφώνεται η προσωπικότητα των νέων.

Να σημειωθεί ότι:
 Δίδεται για πρώτη φορά η δυνατότητα επιχορήγησης αθλητικών σωματείων στους ΟΤΑ β’ βαθμού.
 Τα σωματεία έχουν αναδείξει, τόσο κατά το παρελθόν όσο και στο παρόν, αθλητές σε πανελλαδικό, βαλκανικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. (π.χ. κωπηλασία: Χριστίνα Γιαζιτζίδου, Γιάννης Χρήστου, Ευαγγελία Αναστασιάδου, Νάτσιουλα Στέλλα, Στεργιάκας Χρήστος κ.α , πένταθλο: Πηνελόπη Νίκα), χαρίζοντας δυνατές συγκινήσεις και συμβάλλοντας στην αναγνωσιμότητα της ακριτικής μας περιοχής.
 Ο Γυναικείος Ποδοσφαιρικός Όμιλος Καστοριάς είναι το μοναδικό σωματείο της Δυτικής Μακεδονίας που την εκπροσωπεί στην Α΄ Εθνική κατηγορία.
 Η ακτίνα δράσης (αγώνες) των σωματείων που παίρνουν μέρος εντός Ελλάδος, αναλόγως το άθλημα, εκτείνονται σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο π.χ. Αθήνα, Κρήτη, Κεφαλλονιά”

Λευκό ψήφισαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «ΕΛΠΙΔΑ» κ. Ι. Στρατάκης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση για τη Δυτική Μακεδονία» κ.κ. Α.Τσάκωνας Β. Καραντζίδης

kozan.gr

 

 

Back to top button