ΓούναΚαστοριά

Καλαφάτης απο Καστοριά «Το εμβόλιο είναι το μοναδικό όπλο που διαθέτουμε απέναντι στην πανδημία»

“Το εμβόλιο είναι το μοναδικό όπλο που διαθέτουμε απέναντι στην πανδημία” τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, μετά το πέρας της περιήγησής στο Νοσοκομείο της Καστοριάς, τελευταίο σταθμό της διήμερης περιοδείας του στην Δυτική Μακεδονία. Ο κ. Καλαφάτης, κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν για τον εμβολιασμό τους στα κατά τόπους εμβολιαστικά κέντρα, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους νοσηλευτές και το ιατρικό προσωπικό για τον δύσκολο αγώνα που έδωσαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε ότι «είναι σημαντικό και ενθαρρυντικό σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο, όπως αυτή που περάσαμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο να είναι ζωντανό το επενδυτικό πνεύμα στη Δυτική Μακεδονία, στη Μακεδονία και στη Θράκη. Είναι δε ενδεικτικό ότι στο πρόγραμμα που τρέχει στη Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Τομέα Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, υπάρχουν ουσιαστικά 17 προτάσεις επιχειρήσεων οι οποίες έχουν καταθέσει συγκεκριμένο πλάνο και θα ενισχυθούν με 55 εκ. ευρώ, βάσει των οποίων θα δημιουργηθούν 140 νέες θέσεις εργασίας. Αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση και μέσα από τον Τομέα Μακεδονίας Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, δεν πρόκειται ν΄αφήσει κανέναν πίσω. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι πάντα δίπλα στους πολίτες».
Στην Καστοριά ο κ. Καλαφάτης είχε συνάντηση με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελληνικής Γούνας στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.
Επισκέφθηκε ακόμη, επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες έχουν ενταχθεί στα χρηματοδοτικά προγράμματα τα οποία διαχειρίζεται η Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Τομέα Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Limneon Resort & Spa και ένα πολυτελές θέρετρο στην Καστοριά της εταιρείας Σ. ΣΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε. Αμέσως μετά, ξεναγήθηκε στους χώρους της εταιρείας ΜΑΒΙΖ Α.Ε. στη Νεάπολη Κοζάνης, η οποία κατέχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά προμήθειας τροφών για γουνοφόρα ζώα, όπου λειτουργεί μια πρωτοποριακή, πλήρως αυτοματοποιημένη και αποδοτική μονάδα παραγωγής ζωοτροφών.

 

 

 

 

Back to top button