Καστοριά

Λαμπρός ο εορτασμός των Αγίων Πέτρου και Παύλου στη Μεσοποταμία

Την πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίων και Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Μεσοποταμίας Καστορίας τίμησε και λάμπρυνε ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος και Μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ. Δαυίδ ο Α’.
Μαζί του συλλειτούργησαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Μεταξόπουλος, ο Αιδεσιμότατος Ιερέας π. Κωνσταντίνος Τομπατσίδης και ο Ιεροδιάκονος της Μητροπόλεως Καστορίας π. Παύλος .
Θα σταθώ σε ένα σημείο όπου στάθηκε και ο Σεβασμιώτατος στον χαιρετισμό του λέγοντας πως : “Δεν είμαστε καλοί χριστιανοί επειδή το αναγνωρίζουν οι άλλοι αλλά είμαστε σωστοί χριστιανοί διότι το αναγνωρίζει ο Κύριος. Μην λέτε καλό χριστιανό αυτόν που δήθεν ακολουθεί τις επιταγές της εκκλησίας ξεχνώντας τον άνθρωπο αλλά αυτόν που αγαπά τον άνθρωπο γιατί ακολουθεί την ουσία και όχι τους τύπους”.
Συγκινηθήκαμε , βεβαίως , όταν στο πέρας της θείας Λειτουργίας τελέστηκε το εξάμηνο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Σεραφείμ μαζί με το μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου. Αναφέρθηκε στην αγάπη και την συμπαράσταση που δείξανε στο πρόσωπό του και ότι η αργαστή συνεργασία τους έμελε να μείνει χαραγμένη στην ψυχή του έως την αιωνιότητα .
Δημήτρης Παπατζίμος

Back to top button