Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι καταστηματάρχες Εστίασης και Διασκέδασης προς αποφυγήν εξοντωτικών προστίμων και κλείσιμο της επιχείρησης για εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους

Το σημερινό Δελτίο Τύπου θεωρούμε ότι είναι ΕΠΙΚΑΙΡΟ και ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ, μετά την αναστάτωση και αγανάκτηση που δημιούργησε ο χαρακτηρισμός των επιχειρήσεών μας, σε ΜΕΙΚΤEΣ και ΑΜΙΓΕΙΣ έναντι του COVID-19.
ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 15-7 στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με τις προχθεσινές δηλώσεις του κου Χαρδαλιά, έχουν ως εξής:
1. Υποχρεωτικά θα δηλώνεται το κατάστημα ως ΑΜΙΓΕΣ ή ΜΕΙΚΤΟ.
2. Ο χαρακτηρισμός του καταστήματος σε ΑΜΙΓΕΣ ή ΜΕΙΚΤΟ θα γίνεται σε πλατφόρμα του ΕΡΓΑΝΗ.
3. ΔΕΝ θα υπάρχει ΟΥΔΕΝ κόστος από την χρήση της ψηφιακής εφαρμογής.
4. Υποχρεούται ο καταστηματάρχης να τοποθετήσει στην Βιτρίνα της επιχείρησης, σε εμφανές σημείο, τον χαρακτηρισμό του καταστήματός τους σε ΑΜΙΓΕΣ ή ΜΕΙΚΤΟ.
5. Στο ΑΜΙΓΕΣ κατάστημα θα δοθεί περισσότερο χωρητικότητα χρήσης τετραγωνικών, ενώ ΑΝΤΙΘΕΤΑ στο ΜΕΙΚΤΟ κατάστημα θα είναι περιορισμένος και με αυστηρούς κανόνες λειτουργίας.
6. Το βάρος της ευθύνης και του ελέγχου για την είσοδο των πελατών στο ΑΜΙΓΕΣ ή ΜΕΙΚΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ βαραίνει αποκλειστικά τον ιδιοκτήτη καταστηματάρχη.
7. Στο ΑΜΙΓΕΣ κατάστημα δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα στους πελάτες και θα υπάρχει δυνατότητα οι πελάτες να είναι όρθιοι και όχι όλοι καθήμενοι.
8. ΠΡΟΣΟΧΗ Οι εργαζόμενοι σε οποιαδήποτε θέση εργασίας στο ΑΜΙΓΕΣ κατάστημα θα φορούν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μάσκα.
9. Κλιματιστικό στο ΑΜΙΓΕΣ κατάστημα θα λειτουργεί ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
10. Πελάτης ο οποίος δεν νομιμοποιείται να εισέλθει στο κατάστημα είτε στο ΑΜΙΓΕΣ είτε στο ΜΕΙΚΤΟ δεν θα του επιτρέπει την είσοδο ο καταστηματάρχης. Στην περίπτωση ΜΗ συμμόρφωσής του ειδοποιείται η Αστυνομία.
11. Καταστηματάρχης ο οποίος δεν θα συμμορφώνεται με τους νέους κανόνες λειτουργίας ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ και ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ χώρων θα επιβάλλεται πρόστιμο και κλείσιμο. Τα Νέα μέτρα για τις παραβάσεις θα ανακοινωθούν εντός των ημερών.
12. Ότι ισχύει για τους Έλληνες πελάτες ΙΣΧΥΕΙ για τους ξένους τουρίστες.
13. Στο ΜΕΙΚΤΟ κατάστημα, κατά την είσοδο των πελατών, ισχύει μόνο το Rapid Test ή PCR και όχι Self test.
14. Όταν οι εργαζόμενοι δεν είναι εμβολιασμένοι σε ένα covid free κατάστημα, θα πρέπει να φορούν μάσκα – γάντια και να υποβάλλονται σε τακτικά τεστ.
15. Ο εμβολιασμός δεν είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ. Κατά συνέπεια η πολιτεία δεν μπορεί να επιβάλλει ΔΙΑΚΡΙΣΗ σε ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ και ΜΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ.
16. Ο έλεγχος των πελατών θα γίνεται σε μια ψηφιακή εφαρμογή στην οποία θα επιβεβαιώνεται η γνησιότητα του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή Νόσησης σε ΑΜΙΓΕΣ κατάστημα και σε Rapid test ή PCR για ΜΕΙΚΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ.
17. Έχει την δυνατότητα ο καταστηματάρχης να χαρακτηρίσει τον εξωτερικό χώρο του σε ΑΜΙΓΕΣ ή ΜΕΙΚΤΟ.
ΠΡΟΣΟΧΗ
Ενημερώνουμε όλους τους καταστηματάρχες ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί ούτε ΝΟΜΟΣ ούτε ΑΠΟΦΑΣΗ για τα ως άνω, που σημαίνει ότι θα υπάρξουν όχι μόνο αλλαγές ΑΛΛΑ και επί πλέον διευκρινίσεις.
ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ
1. Ισχύουν τα ίδια μέτρα όπως και για τους χώρους ΕΣΤΙΑΣΗΣ.
2. Στο ΑΜΙΓΕΙΣ κέντρο διασκέδασης θα εξυπηρετούνται και όρθιοι πελάτες και θα ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ο χορός.

 Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Τσαπατσάρης Γρηγόριος

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ

ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

 

Back to top button