ΚαστοριάΝεστόριο

Στην Τσούκα σήμερα Κασαπίδης, Σαββόπουλος, Κυριακίδου για την πορεία των έργων αποκατάστασης της μονής (φωτογραφίες – βίντεο – δηλώσεις)

Στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών Τσούκας στην Αγία Άννα σήμερα ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο και την Αντιπεριφερειάρχη Κάλλι Κυριακίδου. Ειδική αρχαιολόγος ενημέρωσε για την πορεία εκτέλεσης της αποκατάστασης της Ιεράς Μονής.

Στην Ιερά Μονή Τσούκας στην Αγία Άννα, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς και χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας, προϋπολογισμού 1.200.000€, όπου περιλαμβάνει τη διαμόρφωση και ανάπλαση του μοναστηριακού συγκροτήματος.

Θα γίνουν αποκαταστάσεις των τριών ιστάμενων διατηρητέων κτιρίων, διαμόρφωση – ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου, δυνατότητα πρόσβασης ατόμων ΑΜΕΑ στο ναό της Ζωοδόχου Πηγής που βρίσκεται στην κορυφή του συγκροτήματος, διαμόρφωση της διαδρομής κατάβασης στα υπόλοιπα κτίρια και διασφάλιση της ευστάθειας της βραχομάζας που δεσπόζει στον χώρο του μοναστηριού.

Βίντεο με τις δηλώσεις:

Back to top button