ΑθλητικάΚαστοριά

Αναστασιάδου και Στεργιάκας ρίχνονται αύριο στη μάχη του Παγκοσμίου

Την απευθείας πρόκριση στον ημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που ξεκίνησε σήμερα στο Ρατσίτσε της Τσεχίας στη κατηγορία κάτω των 23 ετών «κλείδωσε» στο σκιφ ελ βαρών ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου (ΦΩΤΟ). Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε την 1η θέση στον προκριματικό με 6.56.31 αφήνοντας πολύ πίσω τα υπόλοιπα πληρώματα και βρίσκεται πλέον στην καλύτερη 12άδα του κόσμου.

Αντίθετα στις λεπτομέρειες και για λίγα μόλις δέκατα του δευτερολέπτου έχασαν την πρόκριση στα ημιτελικά οι Δημήτρης Ζωγράφος-Παύλος Φαΐτας στη δίκωπο των αγοριών. Η ελληνική βάρκα τερμάτισε σε 6:38.69 πίσω από την ιταλική που πήρε τη 2η θέση και την πρόκριση σε χρόνο 6:38.54. Έτσι θα αγωνιστούν αύριο (13:45) στον επαναληπτικό για μια από τις τρεις πρώτες θέσεις που οδηγούν στον ημιτελικό

Για λίγο έχασε την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά και η τετράκωπος άνευ των αγοριών. Οι Λεωνίδας Τζουμέζης-Ζήσης Μπουκουβάλας-Στέφανος Καπάκογλου-Θόδωρος Λαπίκοφ τερμάτισαν και αυτοί 3οι σε 6:06.00 ενώ τη δεύτερη θέση και την πρόκριση πήραν οι Γερμανοί σε 6:03.26. Πλέον στο επαναληπτικό της Παρασκευής (10:35) θα διεκδικήσουν τη μια από τις τρεις πρώτες θέσεις που οδηγούν στα ημιτελικά.

Οι συμμετοχές της Πέμπτης 

Τη σκυτάλη αύριο Πέμπτη παίρνουν τα υπόλοιπα τέσσερα ελληνικά πληρώματα . Πιο αναλυτικά πρώτη στη  πρόγραμμα στις 10:40 ώρα Ελλάδας θα αγωνιστεί η βάρκα του διπλού σκιφ των κοριτσιών . Οι Αγγελική Αραμπατζή-Ευαγγελία Φράγκου θα πάρουν μέρος στην 1η προκριματική σειρά από την οποία οι τρεις πρώτες βάρκες θα περάσουν στα ημιτελικά.

Θα ακολουθήσει στις 11:00 το αντίστοιχο πλήρωμα των αγοριών με τους Χρήστο Στεργιάκα και Θανάση Παλαιοπάνο που θα επιδιώξουν να κερδίσουν την 1η θέση για να πάνε απευθείας στον ημιτελικό

Στις 11:25 θα μπει στη μάχη του Παγκοσμίου η Ευαγγελία Αναστασιάδου. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης την περασμένη χρονιά στη κατηγορία θα πάρει μέρος στην 3η προκριματική σειρά του σκιφ ελ βαρών  από την οποία οι δυο πρώτες βάρκες θα περάσουν απευθείας στα ημιτελικά.

Δέκα λεπτά αργότερα (11:35) στην εκκίνηση θα βρεθούν οι αδελφές Βαρελοπούλου Ελένη και Ειρήνη για τον προκριματικό του διπλού σκιφ ελ βαρών των κοριτσιών. Τα δυο κορίτσια θα επιδιώξουν να κατακτήσουν τη 1η ή τη 2η θέση προκειμένου να κερδίσουν την απευθείας πρόκρισή τους στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος.

Back to top button