Καστοριά

Η Κατερίνα Σπύρου για τις νέες εξελίξεις στη Μακεδνός ΑΕ

Κυρίες και κύριοι, έπειτα από τις χθεσινές εξαγγελίες του Δημάρχου, Γιάννη Κορεντσίδη για τα σχέδια του για την εταιρεία Μακεδνός η οποία προορίζεται για «Ναυαρχίδα» του τουρισμού, ενώ σύντομα θα λειτουργήσει και το λατομείο της μετά την νέα δημοπράτηση που ετοιμάζουν, σας ενημερώνουμε πώς εκείνη την ώρα που ο ίδιος έδινε συνέντευξη, δικαστικός επιμελητής παρέδιδε νέα ασφαλιστικά μέτρα στο ΔΣ της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η πλειοδότρια εταιρεία η οποία έχει έννομο συμφέρον κατέθεσε νέα ασφαλιστικά τα οποία απαγορεύουν οποιαδήποτε νέα ενέργεια μέχρι την εκδίκαση τους που ορίστηκε για την 14/07/2021. Την ίδια ημέρα είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί η νέα δημοπρασία την οποία αποφάσισε το ΔΣ, αφού ακύρωσε την πρώτη με την δικαιολογία «δυστυχώς κάναμε λάθη» για τα οποία η αντιπολίτευση τους είχε ενημερώσει εξαρχής. Να σημειωθεί εδώ πώς τα δικαστικά έξοδα, οι όροι διακήρυξης και τα έξοδα δημοπράτησης έχουν στοιχίσει στην ανενεργή εταιρεία ήδη ποσό δεκάδων χιλιάδων ευρώ φέρνοντάς την σε αδυναμία πλέον να ανταποκριθεί και σε μισθοδοσίες. Πρόκειται και εδώ για το «οικονομικό νοικοκύρεμα» της Δημοτικής Αρχής που τόσες φορές προεκλογικά και μετεκλογικά έχει αναφέρει.

Άρα, δεδομένου ότι μετά την εκδίκαση των ασφαλιστικών η απόφαση του δικαστηρίου καθυστερεί τουλάχιστον έναν μήνα, δυστυχώς και η δεύτερη δημοπρασία αποδεικνύεται φιάσκο διότι κρίνεται άκυρη και δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί ούτε το επόμενο διάστημα.

Κυρίες και κύριοι, θα χρειαστεί μεγάλη υπομονή από όλους μας μέχρι ο κ. Κορεντσίδης και οι σύμβουλοι του να πραγματοποιήσουν κάποια από τις υποσχέσεις τους. Δυστυχώς για αυτούς «έχουν πάρει την κατηφόρα» και δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος τους. Έτσι, η αιχμηρή αλλά πάντα με πολιτικό λόγο αντιπολίτευση μας τους εκνευρίζει και εκτίθενται ανεπανόρθωτα στα μάτια των δημοτών χρησιμοποιώντας ύβρεις και αστείους υπαινιγμούς σε βάρος μας.

Αφού έχουμε πολλές φορές αναφέρει ότι η εταιρεία κινδυνεύει:

  1. Με λύση διότι δεν έχουν προβεί σε εξυγίανση όπως ορίζει ο νόμος.
  2. Με μακροχρόνια εμπλοκή σε δικαστικές διαμάχες λόγω της επιπόλαιης πολιτικής που ασκεί η διοίκηση.
  3. Να αποκτήσει ανταγωνίστρια λατομική επιχείρηση στον δήμο Άργους Ορεστικού η οποία προχωράει όσο η ίδια δεν λειτουργεί.
  4. Να χάσει πολλά έσοδα, λόγω των δημοσίων και ιδιωτικών έργων που έχουν δρομολογηθεί.
  5. Να προσθέσει επιπλέον χρέη στο ενεργητικό της.
  6. Να κατηγορηθεί το ΔΣ της για κακή διαχείριση που μπορεί να επιφέρει ακόμη και ποινικές διώξεις σε βάρος τους,

δεν θα σχολιάσουμε τίποτα περισσότερο και θα σας αφήσουμε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

ΥΓ1. Κύριε Δήμαρχε, να σας θυμίσουμε πώς μας κατηγορήσατε πολλές φορές πώς εξυπηρετούμε τα συμφέροντα του Δήμου Άργους Ορεστικού, αλλά μάλλον η δική σας πολιτική ανυπαρξία του δίνει την δυνατότητα να αποκτήσει λατομείο.

ΥΓ2. Κύριε Δήμαρχε, παρά τις οχλήσεις μας για αντικατάσταση του ΔΣ της εταιρείας Μακεδνός επιμένετε στα λάθη σας και δυστυχώς κάνετε συνεχώς «τρύπες στο νερό» δίχως αποτέλεσμα.

ΥΓ3. Κύριε Δήμαρχε, πολύ σύντομα θα αναγκαστείτε να δώσετε λόγο στους συνδημότες σας για την εξέλιξη της εταιρείας.

Με σεβασμό και εκτίμηση προς τους συνδημότες μας, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  Σπύρου Κατερίνα με την παράταξη Ενέργεια για τον Δήμο Καστοριάς.

Back to top button