Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Ιδρύεται στην Καστοριά δομή φιλοξενίας ατόμων πασχόντων από ψυχικές ασθένειες

Συνάντηση με την Υφυπουργό Υγείας κ.Ζωή Ράπτη είχε ο βουλευτής Ζήσης Τζηκαλάγιας .Ετέθησαν στην συζήτηση και ισχύουν τα εξής:

1) το κτίριο του ΟΚΑΝΑ που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου Καστοριάς,δεν παραλήφθηκε ποτέ αλλά σήμερα εξυπηρετεί ανάγκες των εμβολιαστικών κέντρων. Επομένως η λειτουργία του θα ξανατεθεί μετά το πέρας της πανδημίας.

2)τις επόμενες ημέρες εκδίδεται Υπουργική Απόφαση με την οποία ιδρύεται στο Νομό Καστοριάς Δομή φιλοξενίας ατόμων πασχόντων από ψυχικές νόσους δυναμικότητας 15 κλινών.

3)σύντομα εκδίδεται Υπουργική Απόφαση δημιουργίας Στεγαστικής Δομής φιλοξενίας ενηλίκων με αυτισμό και Δομής πασχόντων από άνοια στην Δυτική Μακεδονία. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με την Διαχειριστική της Αρχή θα εκδώσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Επισημαίνεται πως θα προτιμηθεί η περιοχή που έχει ΕΤΟΙΜΟ κτίριο.Αυτό σημαίνει πως ακόμη και κάποιο ή κάποια από τα υπολειτουργούντα ξενοδοχεία ή ξενώνες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν.

Επιπρόσθετα ανακοινώνεται πως αναμένεται η έκδοση ΦΕΚ για την έναρξη εργασίας του Φυσιάτρου που προσλαμβάνεται για το ΚΕΦΙΑΠ Άργους Ορεστικού.

 

 

Back to top button