Νέα νύχτα “τρόμου” με τα μινκ σε γειτονιές της Κοζάνης – Σκαρφάλωναν σε μπαλκόνια και στέγες – Αναζητείται αρμόδιος για την περισυλλογή τους

Συνεχίζουν τις βόλτες τους στις γειτονιές της Κοζάνης, τα μινκ που εδώ και αρκετές ημέρες εμφανίστηκαν στην πόλη, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και έχουν αναστατώσει τους κατοίκους της περιοχής Ηπειρώτικα και Αγίας Παρασκευής.

Μάλιστα χθες το βράδυ, η αναστάτωση ήταν μεγάλη όταν πολλά από τα μινκ που έχουν βρει καταφύγιο σε εγκαταλειμμένο σπίτι της γειτονιάς, άρχισαν να σκαρφαλώνουν σε μπαλκόνια και στέγες σπιτιών, με τους κατοίκους να ψάχνουν απεγνωσμένα κάποιον αρμόδιο ώστε να επέμβει για την περισυλλογή και απομάκρυνσή τους.

Ο Δήμος Κοζάνης, στις υπηρεσίες που επανειλημμένα έχουν απευθυνθεί οι πολίτες, είναι σαφώς αναρμόδιος για το συγκεκριμένο θέμα, οι κάτοικοι της περιοχής διαπιστώνουν όμως πως κανείς που να δηλώνει αρμόδιος, δεν έχει εμφανιστεί ώστε να προβεί σε κάποια ενέργεια προκειμένου να απομακρυνθούν τα μινκ από την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρμόδιο τμήμα υπάρχει και είναι αυτό της Άγριας Πανίδας, το οποίο εντάσσεται στις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, ενώ σε ισχύ είναι και πρόγραμμα περισυλλογής των μινκ όπως έγινε τα τελευταία χρόνια στην Καστοριά όπου είχε πρωτοεμφανιστεί το πρόβλημα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμένεται να τρέξει και για την Κοζάνη, με τους πολίτες όμως να βλέπουν το πρόβλημα να διογκώνεται, ενώ κάνουν λόγο για ζήτημα ασφάλειας και δημόσιας υγείας.

Ζήσης Πιτσιάβας

e-ptolemeos.gr