Καστοριά

Ο Κίμων Μηταλίδης για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης για την ανάπλαση της Νότιας Παραλίας

Πραγματοποιήθηκε χθες, με πρωτοβουλία του Δήμου Καστοριάς και ειδικότερα του Αντιδημάρχου, Κωνσταντίνου Τσανούσα, η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης με θέμα συζήτησης την προμελέτη για την ανάπλαση της Νότιας Παραλίας της πόλης της Καστοριάς.
Είναι, ίσως, η πρώτη φορά που ενεργοποιείται η επιτροπή για τη συζήτηση ενός έργου. Η αναγκαιότητα κρίθηκε κυρίως λόγω της σημαντικότητας αυτής της ανάπλασης καθώς θα επηρεάσει όχι μόνο τους κατοίκους και επαγγελματίες της εν λόγω περιοχής αλλά θα αποτελέσει και εργαλείο ανάπτυξης όλου του Δήμου. Η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής χαιρετίστηκε από το σύνολο των συμμετεχόντων που ήταν τόσο τα μέλη της επιτροπής όσο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη δίωρη συνεδρίαση της Επιτροπής υπήρξε σειρά τοποθετήσεων, παρατηρήσεων και προτάσεων όμως το συμπέρασμα όλων συνέκλινε στην αναγκαιότητα της Ανάπλασης που αποτυπώθηκε και στην ομόφωνη έγκριση της προμελέτης.
Σαν Πρόεδρος της Επιτροπής Διαβούλευσης θα ήθελα να ευχαριστήσω το σύνολο των συμμετεχόντων τόσο για το επίπεδο του διαλόγου που επικράτησε, όσο και για τις ουσιαστικές προτάσεις βελτίωσης της προμελέτης οι οποίες και θα ληφθούν υπόψιν στα τελικά σχέδια. Επόμενο στάδιο, θα είναι η συζήτηση να μεταφερθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ανταλλαγή απόψεων και με τις Δημοτικές Παρατάξεις.

Back to top button