Ελλάδα

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Δεύτερη ευκαιρία για χιλιάδες επιχειρήσεις

O φοροτεχνικός, Αγαμέμνων Σταυρόπουλος, μίλησε στην ΕΡΤ, για το πώς οι επιχειρηματίες που δεν έλαβαν την οικονομική ενίσχυση από το Κράτος, μπορούν να διεκδικήσουν εκ νέου την επιστρεπτέα προκαταβολή από τον 3ο και 4ο κύκλο.

H δεύτερη ευκαιρία αφορά όλες τις επιχειρήσεις που κόπηκαν από τον 3ο και 4ο κύκλο της επιδότησης, ενώ είχαν όλες τις προϋποθέσεις.

“Έχει στείλει η ΑΑΔΕ ηλεκτρονικό μήνυμα σε όλες αυτές τις επιχειρήσεις για τους λόγους της απόρριψης και εντός πέντε εργάσιμων ημερών τους καλεί να μπουν στο myBusinessSupport και να υποβάλλουν το αίτημα επανεξέτασης και τα σχετικά δικαιολογητικά”, εξήγησε ο κ. Σταυρόπουλος ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το διάστημα των πέντε ημερών είναι πολύ λίγο.

Μιλώντας στην εκπομπή “Από τις έξι” ο φοροτεχνικός είπε: “Είναι και πολύ αιφνιδιαστικό, αλλά είναι και πολύ λίγες οι μέρες. Είμαστε και σε περίοδο δηλώσεων. Είναι κρίμα να χάσει κάποιος την επιστρεπτέα προκαταβολή. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δινονται τόσες λίγες ημέρες, τόσο αιφνιδιαστικά. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε ότι είμαστε σε καιρό πανδημίας”.

Σύμφωνα με τον κ. Σταυρόπουλο, τα ποσά από τις προηγούμενες προκαταβολές μπορούν να επιστραφούν σε 60 δόσεις, με την πρώτη δόση να έχει οριστεί για το τέλος Ιανουρίου 2022, ενώ σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης θα υπάρχει 15% έκπτωση.

ertnews.gr 

Back to top button