ΑθλητικάΕκδηλώσειςΚαστοριά

Με ρεκόρ συμμετοχών και πάνω από 500 αθλητές ξεκίνησε το πρωί στην Καστοριά το “87ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας” – Πρόγραμμα και έντυπο αγώνων

Θα είναι παρόντες όλοι μεταλλιούχοι παγκόσμιοι πρωταθλητές του Ρατσίτσε που έφεραν την Ελλάδα στη 4η θέση στο κόσμο στην κατηγορία τους – Με τους περισσότερους αθλητές θα αγωνιστούν ο  ΝΟ Ιωαννίνων κι ο ΝΟ Μαυροχωρίου 

 Με αριθμό ρεκόρ σε συμμετέχοντες αθλητές που θα ξεπεράσουν τους 500 , για την  ακρίβεια 515 (πέρυσι ήταν 458) , από 28 σωματεία όλης της χώρας ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης στη πανέμορφη λίμνη της Καστοριάς το 87ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασίας που και φέτος , όπως και το 2020 θα γίνει συγκεντρωτικά σε μια φάση λόγω των μέτρων υγιεινής και την διευκόλυνση στη μετακίνηση των σωματείων και των αθλητών.

Μάλιστα για τις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών, Κάτω των 23 και Εφήβων-Νεανίδων είναι η πρώτη φορά μετά το 2004 που το πρωτάθλημα τους θα γίνει εκτός του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου του Σχοινιά.

Ήδη όλος ο μηχανισμός της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, σύσσωμο το ΔΣ και το υπαλληλικό προσωπικό έχουν μετακομίσει από την αρχή της εβδομάδας στην πανέμορφη Καστοριά και μαζί με τον Αλυτάρχη των αγώνων μέλος του ΔΣ και Καστοριανό Κώστα Παπαγιάννη φροντίζουν ώστε να διοργανωθεί ένα άριστο πρωτάθλημα αντάξιο του υψηλού επιπέδου των Ελλήνων αθλητών της Κωπηλασίας.

Σημαντικοί αρωγοί εκτός από τα τοπικά σωματεία του Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς και τον Ναυτικό Όμιλο Μαυροχωρίου και οι τοπικές αρχές η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και ο Δήμος Καστοριάς που εργάζονται στο πλευρό της ΕΚΟΦΝΣ προκειμένου αθλητές, προπονητές και επισκέπτες να μείνουν απόλυτα ευχαριστημένοι από τη φιλοξενία και το πρωτάθλημα να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία.

Μεγαλύτερη αποστολή ανάμεσα στα 28 σωματεία που θα αγωνιστούν αυτή του ΝΟ Ιωαννίνων με 53 αθλητές κι αθλήτριες και 33 πληρώματα  ενώ ακολουθούν ο ΝΟ Μαυροχωρίου με 44 αθλητές και 25 πληρώματα και ο ΝΟ Θεσσαλονίκης με 41 αθλητές και 32 πληρώματα.

Ασφαλώς απουσιάζουν οι τέσσερις αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας τα τρία κορίτσια του ΝΟΘ Αννέτα, Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμου καθώς και ο πρωταθλητής του ΝΟΙ Στέφανος Ντούσκος που βρίσκονται στην Ιαπωνία για το τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους ενόψει της Ολυμπιακής ρεγκάτας που ξεκινάει την άλλη Παρασκευή 23 Ιουλίου στο Τόκιο.

Ωστόσο θα είναι όλοι μεταλλιούχοι παγκόσμιοι πρωταθλητές του Ρατσίτσε που υπό την καθοδήγηση του Τζιάνι Ποστιλιόνε και των συνεργατών του  έφεραν την Ελλάδα στη 4η θέση στο κόσμο στην κατηγορία με τέσσερα μετάλλια και θα δοθεί η ευκαιρία στους Έλληνες φιλάθλους να τους χειροκροτήσουν για τη σπουδαία τους επιτυχία.

Η ανακοίνωση του Δήμου Καστοριάς

Ο Δήμος Καστοριάς υποδέχεται πανέτοιμος τη μεγάλη αυτή διοργάνωση, έχοντας “τραβήξει κουπί”, όλο το προηγούμενο διάστημα, με συστηματικές και πυρετώδεις προετοιμασίες καθώς επίσης και με καταλυτικές παρεμβάσεις, πάντοτε σε στενή συνεργασία με την Ομοσπονδία και τους τοπικούς Ομίλους, προκειμένου να είναι όλα άψογα για την άρτια διεξαγωγή των αγώνων.
Ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης χαιρετίζοντας τη μεγάλη αυτή κωπηλατική διοργάνωση σημειώνει ότι “τις επόμενες μέρες θα δώσουμε ένα ακόμη δείγμα των δυνατοτήτων που έχει η Καστοριά για την τέλεση τόσο μεγάλων αθλητικών γεγονότων, δικαιώνοντας απολύτως την επιλογή των διοργανωτών. Κάθε δράση που αξιοποιεί τα μοναδικά χαρακτηριστικά της λίμνης μας, κρίνεται ως ιδιαιτέρως σημαντική και αυτή η δημοτική αρχή θα στηρίζει δυναμικά και αποφασιστικά παρόμοιες δράσεις. Οι Πανελλήνιοι Αγώνες Κωπηλασίας αποτελούν πολύτιμο εργαλείο ανάδειξης και προβολής της Καστοριάς, ενώ παράλληλα τονώνεται η τοπική μας οικονομία. Εύχομαι καλή διαμονή στις αποστολές και καλή επιτυχία στα αγωνίσματα που συμμετέχουν”.

Ωρολόγιο πρόγραμμα της Τετάρτης 14/7 ΕΔΩ

Το έντυπο του 87ου Πανελληνίου πρωταθλήματος ΕΔΩ

Το πρόγραμμα του 87ου Πανελληνίου πρωταθλήματος:

 

 

 

 

 

Back to top button