Μόνο με καθήμενους και χωρίς χορούς τα πανηγύρια

Πέρυσι ο κορωνοϊός έπληξε και τα πανηγύρια αφού πολλά από αυτά αναβλήθηκαν ή ματαιώθηκαν. Φέτος τα πανηγύρια ξεκινούν και επισήμως το Σάββατο ανήμερα της Αγίας Μαρίνας και θα είναι διαφορετικά αφού θα υπάρχει ορχήστρα αλλά δεν θα επιτρέπεται ο χορός και οι παρευρισκόμενοι θα είναι μόνο καθιστοί.

Τα πανηγύρια ξεκινούν και επισήμως το Σάββατο ανήμερα της Αγίας Μαρίνας και θα είναι… διαφορετικά

αλλά δεν θα επιτρέπεται ο χορός… ενώ οι παρευρισκόμενοι θα είναι μόνο για καθήμενους.

Όπως εξηγεί στο MEGA ο Γιάννης Κατσίγιανης που βρίσκεται πάνω από 35 χρόνια στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής, θα πρέπει να προσαρμοστούμε όλοι στα νέα μέτρα.

«από το να μη γίνουν καθόλου τα πανηγύρια θα υποχρεωθούμε έστω και με δυσκολία, ο κόσμος αλλά και εμείς παράλληλα να το δεχτούμε και να πορευτούμε έτσι»

Οι καλλιτέχνες τονίζουν πως η αβεβαιότητα αυτή έχει οδηγήσει πολλούς διοργανωτές να ακυρώσουν πανηγύρια αλλά και άλλες εκδηλώσεις: «Είχα κλείσει πολλές δουλειές, βαφτίσεις γάμους συναυλίες, οι συναυλίες θα γίνουν όμως, οι βαφτίσεις και οι γάμοι έχουν ακυρωθεί».

«Με κανόνες εστίασης τα πανηγύρια»

Ειδικότερα, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα:

Θα επιτρέπεται το τραγούδι, η μουσική όχι όμως ο χορός

Θα υπάρχουν αποστάσεις στα τραπέζια

Αντισηπτικά και μάσκες

Οι καλλιτέχνες τονίζουν πως υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα στον κλάδο και πως όποιο πανήγυρι ακυρώνεται, εξαιτίας της γραφειοκρατίας, είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί.

megatv.com