ΑγροτικάΚαστοριά

Ολ. Τελιγιορίδου: “Αδιαφορεί η κυβέρνηση της ΝΔ για τους φασολοπαραγωγούς – Καμία απάντηση τα τελευταία δύο χρόνια στις επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μου” (έγγραφα – βίντεο)

Οι κοινοβουλευτικές ενέργειες της Βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς Ολυμπίας Τελιγιορίδου σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φασολοπαραγωγοί της ΠΕ Καστοριάς:
• Για τις αποζημιώσεις του καύσωνα του καλοκαιριού του 2019 και την ένταξη των καλλιεργειών στις Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις, έχει κατατεθεί η από 13/5/2020 ερώτηση με αρ. πρωτ. 6541/13-5-2020, η οποία επισυνάπτεται. (Η ερώτηση δεν έχει απαντηθεί από το Υπουργείο).
• Στην ομιλία της στη συζήτηση του σ/ν του ΥΠΑΑΤ για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμού του αγροτικού τομέα στην Ολομέλεια της Βουλής στις 3-6-2020, η κυρία Τελιγιορίδου ζήτησε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης την ένταξη των φασολοπαραγωγών Καστοριάς στον μηχανισμό Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων. Επισυνάπτεται το σχετικό βίντεο. (Ο Υπουργός δεν απάντησε).
• Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου στις 28-7-2020, η κυρία Τελιγιορίδου έθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης το ζήτημα της ένταξης στα ΠΣΕΑ των φασολιών, των φακών και των ρεβιθιών Καστοριάς. Επισυνάπτεται το σχετικό βίντεο. (Ο Υπουργός δεν απάντησε).
• Για τον καύσωνα του Ιουνίου του 2021 και για την καταγραφή των ζημιών και την καταβολή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς, κατέθεσε στις 9/7/2021 ερώτηση προς τον Υπουργό, με αρ. πρωτ. 7889/9-7-2021, η οποία και επισυνάπτεται.
• Επιπλέον η κυρία Τελιγιορίδου έχει θέσει και προφορικά σε αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το θέμα των αποζημιώσεων των φασολιών από καταστροφές λόγω κλιματικών συνθηκών.
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αδιαφορεί.
Γραφείο Τύπου

 

 

 

 

Back to top button