Καστοριά

Καστοριά: Σώθηκε γατάκι που είχε εγκλωβιστεί σε ακατοίκητο σπίτι (φωτογραφίες)

Μετά από παρέμβαση των φιλόζωων ο διαχειριστής του ακατοίκητου σπιτιού μέσα στο οποίο είχε εγκλωβιστεί ένα αδέσποτο γατάκι άνοιξε την πόρτα της μονοκατοικίας, επί της οδού Τσόντου Βάρδα στην πόλη της Καστοριάς και οι πυροσβέστες μπήκαν μέσα στο οίκημα και βρήκαν το μωρό γατάκι σφηνωμένο στον αεραγωγό του απορροφητήρα.

Το γατάκι, όπως εξήγησε στο zoosos η Αναστασία Πρωτόγερου, που είχε μπει μέσα στο σπίτι ανεβαίνοντας αρχικά σε δέντρο, στη συνέχεια στην κεραμοσκεπή και μετά έπεσε στο εσωτερικό του σπιτιού από την καμινάδα του τζακιού.

Το μωρό το παρέλαβαν κάτοικοι της γειτονιάς και το φροντίζουν αφού ήταν διψασμένο, πεινασμένο, και γεμάτο ψύλλους. Η μαμά του το περίμενε στωικά έξω από το σπίτι αφού το κλάμα του ακουγόταν για μέρες…

Το γατάκι μπήκε στο σπίτι από την καμινάδα…

Όπως αναφέρει το zoosos, το ζώο ήταν έγκλειστο εκεί για πέντε μέρες και αυτός ο οποίος είχε το κλειδί το σπιτιού δεν άνοιγε την οικία. Η Πυροσβεστική, που κλήθηκε καθώς και η Αστυνομία, ζήτησαν ως οφείλουν την άδεια να ανοίξουν το σπίτι από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καστοριάς αλλά δεν τους δόθηκε, καθώς όπως τους ειπώθηκε δεν κινδυνεύει η ζωή ανθρώπου!

Για τη διάσωση του έπρεπε να κινητοποιηθούν φιλόζωοι από την Καστοριά και την Αθήνα ώστε αυτός που είχε πρόσβαση στον χώρο να κάνει ό,τι οφείλει, κάτι εξαιρετικά απλό, δηλαδή με το κλειδί του να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού ώστε να μπουν μέσα οι πυροσβέστες.

Για κάποιους ούτε αυτό είναι αυτονόητο και πρέπει να ασκηθεί πίεση μέσω της δημοσιότητας ή της Αστυνομίας.

Περισσότερα στο zoosos.gr

 

Back to top button