Νυμφαίο: Η πρόεδρος του δικαστηρίου Φλώρινας στην περιοχή που σχεδιάζεται η εγκατάσταση αιολικών σταθμών (φωτο – βίντεο)

Την Παρασκευή που μας πέρασε (16.07.2021) πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη της προέδρου του δικαστηρίου Φλώρινας, στον τόπο που σχεδιάζεται η εγκατάσταση αιολικών σταθμών παραγωγής ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή του Νυμφαίου. Η Καλλιστώ έδωσε δυναμικό παρών πραγματοποιώντας ουσιαστικές παρεμβάσεις.
Θυμίζουμε ότι αυτή ήταν η πρόταση που δέχθηκε το δικαστήριο που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη 08.07.2021, για να γίνει αντιληπτό στην έδρα του δικαστηρίου ότι η κατασκευαστική δραστηριότητα στην περιοχή πρόκειται να βλάψει σε ανεπίστρεπτο βαθμό τη βιοποικιλότητα.
Η αυτοψία διήρκεσε 2,5 ώρες και πραγματοποιήθηκε μικρή πεζοπορία στον θιγόμενο τομέα (πλαγιά με 45% κλίση) σε μονοπάτι με κατεύθυνση μιας φωλιάς αρκούδας που προτείναμε να επισκεφτούμε από κοντά και η πρόεδρος το δέχτηκε με ενδιαφέρον.
Κοντά στο σημείο της φωλιάς έγινε στάση και μια μακρά συζήτηση για τις επιπτώσεις του έργου τόσο από τα συνοδά έργα όσο και από τις ανεμογεννήτριες. Παρουσιάστηκαν χάρτες με δεδομένα τηλεμετρίας και απεικόνισης όλων των αιολικών στην περιοχή. Τονίστηκε η σημασία του αδιατάρακτου τομέα, των σωρευτικών επιπτώσεων σε σχέση με γειτονικούς υπο αδειοδότηση ΑΣΠΗΕ.
Παρόντες ήταν από την πλευρά του Νυμφαίου ο Γιάννης Μπουτάρης, η Μαρία Διδασκάλου και μέλη του Μπλόκο Νυμφαίου- Ελεύθερα βουνά.
Από την Καλλιστώ, ο Γιώργος Μερτζάνης και ο Θάνος Τράγος. Παρόντες ήταν επίσης ο δικηγόρος του Δήμου Αμυνταίου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λιάσης.
Από την πλευρά της εταιρείας εμφανίστηκαν 7-8 άτομα και η μια δικηγόρος της υπόθεσης. Έκαναν επίκληση για τη νομιμότητα του έργου, αναφέρθηκαν στις ήδη φορτωμένες ανεμογεννήτριες που βρίσκονται σε αναμονή μεταφοράς από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το ότι η εταιρεία χάνει κάθε μέρα πολλά λεφτά, απειλώντας ότι από τη Δευτέρα 19.07.2021 ξεκινάνε οι εργασίες.
Η πρόεδρος άκουσε την περιγραφή για τα χαρακτηριστικά της περιοχής, του θιγόμενου τομέα και ενημερώθηκε για τα δεδομένα του έργου LIFE AMYBEAR που πραγματοποιεί η οργάνωσή μας στην περιοχή.
Τέλος, από την πλευρά μας παραδόθηκε φάκελος με φωτογραφίες και χάρτες και αναμένουμε την τελική απόφαση τη Δευτέρα 19.07.2021
Η Καλλιστώ θα σας ενημερώνει για κάθε εξέλιξη σχετική με την υπόθεση.
Στηρίξτε την καμπάνια συλλογής πόρων ώστε να συνεχίσουμε πιο αποτελεσματικά τον αγώνα μας εδώ

Καλλιστώ