ΑθλητικάΚαστοριά

Ο 50χρονος υπεραθλητής Γιάννης Κουρκουρίκης έδωσε το παρόν στην Καστοριά (δηλώσεις)

Ο Γιάννης Κουρκουρίκης, κωπηλάτης φαινόμενο, δρομέας μεγάλων αποστάσεων ορεινού τρεξίματος, που αγωνίζεται συνεχώς εδώ και 37 χρόνια δε θα μπορούσε να λείπει από το 87ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στην Καστοριά. Μάλιστα κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στην τετράκωπο άνευ ελαφρών βαρών Ανδρών μαζί με τους Αντώνη Μουτσάτσο, Κυριάκο Αθανασιάδη και Γρηγόρη Βασιλειάδη για τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκη, πίσω από τους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Μαυροχωρίου που κατέλαβαν την πρώτη θέση.
Ο Γιάννης Κουρκουρίκης γεννήθηκε στα Γιαννιτσα το 1971. Ήταν μέλος της εθνικής ομάδας κωπηλασίας για σχεδόν 20 χρόνια, από το 1987 έως το 2006. Το 2001 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Λουκέρνης, ενώ το 1996 κατέλαβε τη 10η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα. Κατέκτησε ακόμη δύο χρυσά σε παγκόσμιες πανεπιστημιάδες (1992, 1994), πέμπτη θέση σε παγκόσμια πρωταθλήματα (1991, 1997), δύο νίκες σε βαλκανικούς αγώνες και δεκάδες πανελλήνιους τίτλους.
Για τη συμμετοχή του στους αγώνες της Καστοριάς δήλωσε:
Κάνε ότι σε κάνει να νιώθεις “ζωντανός”, η κωπηλασία είναι μια “αγάπη” παντοτινή που την θεωρώ σημείο αναφοράς σε ότι έχω καταφέρει στην ζωή μου. Επηρέασε και συνεχίζει να επηρεάζει την ζωή μου με τον καλύτερο τρόπο. Πιστός στο ετήσιο ραντεβού εδώ και 38 χρόνια νιώθω ευλογημένος που μπορώ να κάνω αυτό που με “κάνει καλά”.
Ιδιαιτερότητα στο φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασίας ήταν το ότι η διοργάνωση, μετά από πολλά χρόνια, πραγματοποιήθηκε στην λίμνη της Καστοριάς.
Αγαπημένος τόπος, με έντονες αναμνήσεις και βιώματα από τα πρώτα βήματα μου στον χώρο αυτό.
Η ζωή πάντα μας επιφυλάσσει εκπλήξεις, άλλοτε δυσάρεστες και άλλοτε ευχάριστες . Για μένα όλο αυτό το ταξίδι χρόνια τώρα αποτελεί την πιο ευχάριστη έκπληξη και έναν ακόμη λόγο του να είμαι ευτυχισμένος.
Το Ραντεβού στο επόμενο πρωτάθλημα είναι δεδομένο , και γι αυτό θα ευχηθώ ο Θεούλης να μου κάνει την χάρη από την πλευρά του να είμαι υγιής ώστε να δώσω το “παρών”.

 

 

 

Back to top button