Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΝεστόριοτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Απολογισμός Α’ εξαμήνου της Π.Ε. Καστοριάς από τον αντιπεριφερειάρχη Δ. Σαββόπουλο για όλα τα μεγάλα έργα (σειρά φωτογραφιών)

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι ο  Απολογισμός  δράσεων του πρώτου εξαμήνου 2021 της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, τον οποίο παρουσίασε αναλυτικά ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, τονίζοντας  τη σημαντικότητα του απολογισμού, καθώς δίνεται η δυνατότητα για πρώτη φορά στους δημόσιους φορείς να ενημερωθούν  κατά τη διάρκεια της  τρέχουσας χρονιάς, για τα έργα, τις δράσεις, αλλά και τον σχεδιασμό της επόμενης προγραμματικής περιόδου, σε επίπεδο Π.Ε. Καστοριάς, ώστε να εκφράσουν και εκείνοι  τυχόν προβληματισμούς  τους για θέματα που τους αφορούν.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας, οι Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας: Γιάννης Κορεντσίδης, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, Χρήστος Γκοσλιόπουλος και η Προϊσταμένη της 16ης Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς Ανδρομάχη Σκρέκα.

Κατά τον απολογισμό, ο κ. Σαββόπουλος ενημέρωσε για τα κάτωθι θέματα της Π.Ε. Καστοριάς:

  • Για την ετοιμότητα των μελετών που υπάρχουν σε διάφορες κατηγορίες έργων (κτιριακά, οδοποιίας, πολιτιστικά, θρησκευτικά, αρδευτικά, αντιπλημμυρικά), προκειμένου να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα.
  • Μελέτες που είναι ήδη ενταγμένες και αναμένεται η δημοπράτησή τους και η ανάθεσή τους στους ίδιους τομείς.
  • Ώριμες μελέτες που ήδη εκπονούνται.
  • Έργα που οι μελέτες τους έχουν ήδη ολοκληρωθεί και αναμένεται η δημοπράτησή τους.
  • Έργα που έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνιστικές διαδικασίες και αναμένεται η υπογραφή των συμβάσεων.
  • Έργα που έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις τους και ήδη εκτελούνται.

Ειδική  μνεία έγινε στην ένταξη του έργου «Κατασκευή Επαρχιακής Οδού Καστοριάς–Πτολεμαΐδας: Τμήμα ρέμα Κώτουρη–όρια Νομού Κοζάνης με σήραγγα Κλεισούρας» στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας, προϋπολογισμού περίπου 74 εκ. ευρώ, όπου τον Σεπτέμβριο αναμένεται η δημοπράτησή του, καθώς και στην « Ανάπτυξη συστημάτων μεταφοράς και διανομής φυσικού αερίου», προϋπολογισμού περίπου 23 εκ. ευρώ, το οποίο δημοπρατήθηκε από την ΔΕΔΑ και αναμένεται η έναρξη των εργασιών τον προσεχή Οκτώβριο. Δύο έργα τα οποία θα δώσουν σημαντική πνοή στην περιοχή.

Παράλληλα, έγινε συνοπτική παρουσίαση του έργου των Διευθύνσεων  της Περιφερειακής Ενότητας  Καστοριάς, όπου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το προσωπικό  για την προσπάθεια που καταβάλλει, δεδομένου  τόσο των ελλείψεων που υπάρχει σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και των πρωτόγνωρων συνθηκών λόγω πανδημίας.

Τέλος, στο πλαίσιο του απολογισμού, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΄΄Δυτική Μακεδονία΄΄ ΕΣΠΑ 2014-2020 παρουσίασε συνοπτικά την πορεία υλοποίησης του προγράμματος όσον αφορά την Π.Ε. Καστοριάς,  καθώς και την πορεία σχεδιασμού και τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί για το επόμενο ΕΣΠΑ  2021-2027.

 Αντίστοιχες παρουσιάσεις θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες, σκιαγραφώντας το μέγεθος και την ποιότητα του παραγόμενου έργου, καθώς και των προτεραιοτήτων της Περιφερειακής Αρχής στην υλοποίηση της αναπτυξιακής της στρατηγικής.

      

Back to top button