ΑγροτικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριάΝεστόριο

Καστοριά: Εμβολιασμός κατά του καταρροϊκού πυρετού των προβάτων

Από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Π.Ε. Καστοριάς ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια του Προγράμματος επιτήρησης Καταρροϊκού Πυρετού του προβάτου για το 2021 και μετά το τέλος της πρώτης φάσης εμβολιασμού ζώων εκτροφών αιγοπροβάτων (εκτροφές που βρέθηκαν θετικές σε ορολογικές δοκιμές για τη νόσο το 2020), ξεκινάει άμεσα η δεύτερη φάση του εθελοντικού εμβολιασμού των ευαίσθητων στη νόσο ζώων (πρόβατα, βοοειδή, αιγοειδή) και στις υπόλοιπες εκτροφές του νομού . 

Κάθε ενδιαφερόμενος κτηνοτρόφος καλείται να δηλώσει απ’ ευθείας ή έμμεσα (μέσω του συνεργαζόμενου ιδιώτη κτηνιάτρου) το ενδιαφέρον του για διενέργεια εμβολιασμών στο κοπάδι του  μέχρι τις 26/07/2021 στην κτηνιατρική υπηρεσία Καστοριάς . Όπως κατά την πρώτη φάση έτσι και στην παρούσα, τα εμβόλια διατίθενται δωρεάν από την υπηρεσία μας, με δαπάνη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Επισημαίνεται στους παραγωγούς η υποχρέωση κοινοποίησης στην υπηρεσία μας οποιασδήποτε υποψίας της νόσου σε ζώα ευαίσθητων ειδών στον Καταρροϊκό Πυρετό (παρουσία υψηλού πυρετού, σιαλόρροιας, ρινικού εκκρίματος, οιδήματος χειλιών, γλώσσας, προσώπου και υπογνάθιας χώρας, υπεραιμικού στοματικού βλεννογόνου) με σκοπό την έγκαιρη αντιμετώπισή της .

 Αρμόδιοι κτηνίατροι και τηλέφωνα επικοινωνίας :

Δαμιανού Χρήστος τηλ. 2467071799 , για δηλώσεις εκτροφών του Δήμου Καστοριάς

Γκόγκης Χρήστος τηλ. 2467021978, για δηλώσεις εκτροφών των Δήμων Άργους Ορεστικού και Νεστορίου.

Back to top button