ΑθλητικάΕκδηλώσειςΚαστοριά

Το Κέντρο Ημέρας αυτισμού στο δασάκι Μεσοποταμίας για βόλεϊ και ιταλική κουζίνα! (φωτογραφίες)

Με θέμα την ιταλική κουζίνα κάναμε την καθιερωμένη μας βόλτα στο Δασάκι της Μεσοποταμίας που μας αρέσει τόσο πολύ. Ετοιμάσαμε μια πεντανόστιμη και δροσερή μακαρονοσαλάτα, περπατήσαμε στην φύση και παίξαμε βόλεϊ με αέρα ιταλικό!
Την παρέα μας τίμησε η Ακαδημία Πετοσφαίρισης Καστοριάς.
Ευχαριστούμε θερμά την πρόεδρο, τον προπονητή και τις αθλήτριες της Ακαδημίας για την συμμετοχή και τη στήριξή τους στη δράση μας, όπως και για τις μπάλες που μας χάρισαν!
Τα παιδιά σε αυτήν τη δραστηριότητα είχαν την ευκαιρία να :
Παρακολουθήσουν έναν αγώνα πετοσφαίρισης
Προπονηθούν σε κάποιους από τους βασικούς κανόνες του αθλήματος
Κοινωνικοποιηθούν
Δοκιμάσουν γεύσεις από άλλες κουζίνες
Το βόλεϊ καλλιεργεί το πνεύμα συνεργασίας, ενισχύει τον συντονισμό ματιών-χεριών, βελτιώνει τα αντανακλαστικά καθώς θέτει τον εγκέφαλο σε εγρήγορση και ενδυναμώνει τους μύες.
Το Κέντρο Ημέρας για παιδιά, εφήβους και ενήλικες στο φάσμα του αυτισμού είναι μία δομή της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-ΔΑΔ. Ν. Καστοριάς. Εποπτεύεται από τη Δ/νση Ψυχικής Υγείας του Υπ. Υγείας και παρέχει ολοκληρωμένη θεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά, εφήβους και νέους στο φάσμα του αυτισμού.
Η Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-ΔΑΔ. Ν. Καστοριάς είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 2006 από γονείς, φίλους και εθελοντές των ατόμων με αυτισμό. Διοικείται σε αποκλειστικά εθελοντική βάση από πενταμελές συμβούλιο.

 

 

 

 

Back to top button