Κόσμος

Netflix: Στροφή στο gaming καθώς οι νέες συνδρομές επιβραδύνονται

Η Netflix Inc επιβεβαίωσε ότι επενδύει σε βιντεοπαιχνίδια, καθώς η αύξηση συνδρομητών στις οι υπηρεσίες streaming επιβραδύνονται λόγω ανταγωνισμού αλλά και της άρσης των περιοριστικών μέτρων που κράτησαν τον κόσμο στο σπίτι στη διάρκεια της πανδημίας.

Τα κέρδη για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου καταγράφηκαν στα 2,97 δολάρια ανά μετοχή, μειωμένα από τη μέση πρόβλεψη για κέρδη 3,16 δολαρίων ανά μετοχή, σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς που έλαβαν μέρος σε μία έρευνα (Refinitiv).

Η τιμή της μετοχής παρουσίασε την Τρίτη διακυμάνσεις, τελικά όμως παρέμεινε σχεδόν σταθερή στα 531,10 δολάρια

Η Netflix βρίσκεται αντιμέτωπη με δραστική μείωση των νέων πελατών της, μετά τη θεαματική πορεία αύξησης των συνδρομητών της το 2020.

Στις ΗΠΑ και στον Καναδά, η Netflix ανέφερε μείωση περίπου 430.000 συνδρομητών στο δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Η εταιρία, που θεωρείται πρωτοπόρος στο streaming, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στα αρχικά στάδια για την επέκταση των υπηρεσιών της στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για τους συνδρομητές της χωρίς επιπλέον χρέωση.

Η Netflix θα επικεντρώσει αρχικά την προσοχή της σε παιχνίδια για συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

«Θεωρούμε τα βιντεοπαιχνίδια μία νέα κατηγορία περιεχομένου, παρόμοια με την επέκτασή μας στις αυθεντικές ταινίες, το animation και στις τηλεοπτικές εκπομπές χωρίς σενάριο», ανέφερε η εταιρία σε επιστολή της προς τους μετόχους το προηγούμενο τρίμηνο.

Η Netflix πειραματίστηκε στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών με σχετικά λίγους τίτλους που συνδέθηκαν με εμπορικές επιτυχίες, συμπεριλαμβανομένων των Stranger Things και The Dark Crystal: Age of Resistance.

Σύμφωνα με την εταιρία έρευνας αγοράς eMarketer, το μερίδιο της Netflix στα έσοδα από συνδρομές για υπηρεσίες streaming στις ΗΠΑ θα μειωθεί στο 30,8% μέχρι τα τέλη του 2021, από περίπου 50% το 2018.

«Η Netflix είχε ένα ακόμη απογοητευτικό τρίμηνο, καθώς ο ανταγωνισμός στον τομέα της προσφοράς των υπηρεσιών μέσω τεχνολογίας streaming αναθερμαίνεται» λέει ο Τζεσε Κόεν, υψηλόβαθμο αναλυτή του ιστότοπου οικονομικών ειδήσεων Investing.com.

ΑΠΕ

Back to top button