Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριάφωτορεπορτάζ

Με Νοστιμιώτες από όλη την Ελλάδα τα εγκαίνια στο εξωκλήσι από τον Σιατίστης Αθανάσιο (ρεπορτάζ – βίντεο – μέγα φωτορεπορτάζ)

Με ιδιαίτερα έντονα τα συναισθήματα της συγκίνησης και της χαράς, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί της Κυριακής 25 Ιουλίου, τα Ιερά Εγκαίνια στο Εξωκλήσι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, σε μια καταπράσινη, γραφική και πανέμορφη περιοχή, της κοινότητας του Νοστίμου, του δήμου Άργους Ορεστικού και της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης.
Τα Ιερά Εγκαίνια τέλεσε μεγαλοπρεπώς, ο επιχώριος Επίσκοπος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ Αθανάσιος πλαισιωμένος από Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς, τον Εφημέριο της τοπικής κοινότητας π. Αντώνιο Αντωνιάδη και τον διάκονο του π. Αριστείδη.
Το ιδιαίτερα συγκινητικό, ήταν το γεγονός ότι δεκάδες άτομα, καταγόμενα από το Νόστιμο, που διαμένουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, μετά και τις δύσκολες καταστάσεις από την πανδημία, που στάθηκαν εμπόδιο για επίσκεψη στα πάτρια εδάφη για πολύ καιρό, έδωσαν το παρών στα Εγκαίνια και τις Ιερές ακολουθίες και αντάμωσαν με φίλους και συγγενείς μετά από πολλούς μήνες. Τα Εγκαίνια στο εξωκλήσι της Μεταμορφώσεως, στάθηκαν για εκείνους η πιο τέλεια αφορμή για να επισκεφθούν ξανά τον ριζικό τους τόπο, σε μια τόσο ξεχωριστή και ευλογημένη για τον τόπο τους στιγμή.
Η όλη διαδικασία ξεκίνησε πολύ νωρίς το πρωί, περίπου στις…
Η συνέχεια του ρεπορτάζ και μέγα φωτορεπορτάζ στο ditikostipos.gr

 

Back to top button