ΕκδηλώσειςΚαστοριάΝεστόριο

Θυρανοίξια νέου Ιερού Ναού στη Γράμμουστα παρουσία Αλκιβιάδη Στεφανή (φωτογραφίες)

Λίγα χρόνια μετά τα λαμπρά εγκαίνια του Ιστορικού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην μαρτυρική Γράμμουστα, είναι έτοιμος και ο δεύτερος Ιερός Ναός, ο οποίος οικοδομήθηκε στην περιοχή, όπου όταν η κοινότητα βρισκόταν στην ακμή της, βρισκόταν η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, στο όνομα της οποίας αφιερώθηκε και πάλι ο νέος Ιερός Ναό, αλλά φυσικά κατά πολύ μικρότερος και από τον παλιό που καταστράφηκε, αλλά και από αυτόν της Παναγίας.
Μάλιστα και μετά τις τελευταίες εντατικές εργασίες, ο γραφικός Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής, στην πλαγιά της Γράμμουστας, είναι έτοιμος προκειμένου να τελεσθούν τα Θυρανοίξια, τα οποία έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 1η Αυγούστου.
Παρών κατά την τελετή των Θυρανοίξιων, θα είναι και ο υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος τρέφει τεράστια αγάπη για την περιοχή και ως Αρχηγός του ΓΕΣ είχε παραστεί και στα εγκαίνια του Ιερού Ναού της Παναγίας.
Τον θεμέλιο λίθο στον νέο Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής της Γράμμουστας, είχε θέσει ο μακαριστός και πολυαγαπημένος Μητροπολίτης Καστορίας κυρός Σεραφείμ, ο οποίος επιθυμούσε να αποπερατωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα, προκειμένου να τελέσει τα Εγκαίνια του. Δυστυχώς όμως δεν πρόλαβε, αφού ο Θεός θέλησε να τον έχει κοντά του! Το όνομα του όμως θα είναι για πάντα συνδεδεμένο και με αυτό τον Ιερό Ναό της Γράμμουστας, που τόσο αγαπούσε ως στοργικός ποιμένας!
Δείτε φωτογραφίες από τις τελευταίες εργασίες στο ditikostipos.gr

Back to top button