ΕκδηλώσειςΚαστοριάΝεστόριο

River Party: Επιτυχής η εκδήλωση “Πολιτιστικές–περιπατητικές διαδρομές στο μαγικό βουνό του Γράμμου” (φωτο)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Ιουλίου 2021 στο χώρο του River Party, η εκδήλωση με τίτλο «Πολιτιστικές – περιπατητικές διαδρομές στο μαγικό βουνό του Γράμμου», στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg Ελλάδα – Αλβανία. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα έργα που πραγματοποιούνται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα και αφορούν :

  1. Πέντε μονοπάτια στον Γράμμο που θα χαρτογραφηθούν και θα σημανθούν, ενώ θα δημιουργηθεί και μια εφαρμογή ώστε μέσω του   κινητού, ο κάθε ενδιαφερόμενος θα ενημερώνεται για τις διαδρομές και για την ιστορία των μνημείων που υπάρχουν και των γεγονότων που συνέβησαν κατά μήκος των διαδρομών αυτών.
  2. Μία εκπαιδευτική πίστα αναρρίχησης που θα κατασκευαστεί στο κλειστό γυμναστήριο Νεστορίου.
  3. Τη συντήρηση του Κέντρου Ενημέρωσης Γράμμου και την αγορά εξοπλισμού για «extreme sports».
  4. Την  εκπόνηση  του στρατηγικού  σχεδίου  για  τον  τουρισμό  στον Δήμο Νεστορίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής της Ν.Δ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτριος Σαββόπουλος, η Επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, ο Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Μακεδονίας Δημήτριος Κοεμτζόπουλος, ο Αντιδήμαρχος αθλητισμού – τουρισμού του Δήμου Καστοριάς Σάκης Ρήμος, ο συντονιστής της διαχειριστικής αρχής Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Γρηγόρης Γρηγοριάδης και αρκετός κόσμος.

Εταίροι του προγράμματος είναι οι Δήμοι Νεστορίου και Τεπελενίου, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός URI από τα Τίρανα. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Δημήτρης Κούρας από πλευράς Πανεπιστημίου, την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος έκανε ο Κώστας Ραπτόπουλος, ενώ ο Δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος ανέπτυξε την τουριστική πολιτική του Δήμου. Η βραδιά έκλεισε με την μπάντα Brass Band Nikos Rallis (χάλκινα).

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος δήλωσε πως «επιλέχθηκε ο χώρος του  River  Party για τη   συγκεκριμένη εκδήλωση, όπως και για αρκετές ακόμη εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Γράμμου, προκειμένου να ξαναζωντανέψει ο χώρος μετά από μια περίοδο εγκατάλειψης και αδράνειας. Παράλληλα, ο Δήμαρχος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με την ακολουθούμενη τουριστική πολιτική και τη συνεργασία με τους επαγγελματίες του χώρου, θα επιτευχθεί μεσοπρόθεσμα ο στόχος της δημοτικής αρχής για τον τουρισμό που είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας και των διανυκτερεύσεων στον Δήμο και κατά συνέπεια  η συγκράτηση και η αύξηση των θέσεων εργασίας στον συγκεκριμένο κλάδο.

Back to top button