Ελλάδα

Γυναικοκτονία στη Δάφνη: Σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί που αγνόησαν καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως προέκυψε βασιμότητα των καταγγελιών περιοίκων, καθώς το σήμα που έλαβαν οι αστυνομικοί ήταν υψηλής προτεραιότητας

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι δυο αστυνομικοί που στην 11 Ιουλίου έφτασαν στην πολυκατοικία του θύματος ύστερα από καταγγελία γειτόνισσας για ενδοοικογενειακή βία.

Σε επώνυμη καταγγελία, γειτόνισσα είχε καλέσει την αστυνομία ωστόσο οι αστυνομικοί δεν έπραξαν ουσιαστικά το παραμικρό. «Απευθείας μόλις φώναξε “βοήθεια”, κάλεσα το 100 και έκανα καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία. Έδωσα και το δικό μου κουδούνι, γιατί είχαν αλλάξει, ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση (σ.σ. οι αστυνομικοί). Περίμενα στο μπαλκόνι και ήρθαν μετά από 25 λεπτά. Το περιπολικό πέρασε, άνοιξαν τα παράθυρα, δεν κατέβηκε κάποιος και έφυγαν. Αυτή ήταν η διαδικασία που έγινε στις 11/7» δήλωσε ένοικος της πολυκατοικίας στο ieidiseis.gr.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ανέφερε πως «από την αρχική διερεύνηση των καταγγελιών προκύπτει η βασιμότητα αυτών και ήδη με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό που έφθασε στο σημείο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που με βάση τις οδηγίες που είχαν δοθεί από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, το σήμα ήταν υψηλής προτεραιότητας. Παράλληλα, διεξάγεται περαιτέρω έρευνα».

«Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν το καθήκον τους, και πράγματι στη συντριπτική πλειονότητά τους το εκτελούν με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση, κάτω από όλες τις συνθήκες, μέρα και νύχτα, οποτεδήποτε οι πολίτες χρειάζονται τη συνδρομή τους. Για όσους αστυνομικούς δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, δεν υπάρχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία».

Το Υπουργείο έχει συστήσει ειδική υπηρεσία Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας και έχουν δοθεί από την πρώτη στιγμή σαφείς οδηγίες και εντολές για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών και κατέληξε στην ανακοίνωσή του: «Θα επαναλάβουμε ότι η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί φαινόμενο-όνειδος για τις σύγχρονες κοινωνίες και για την εξάλειψή του θα χρειαστεί η συστράτευση όλων μας».

avgi.gr

 

 

Back to top button