Καστοριά

Στη στέγαση των φοιτητών της Καστοριάς προχωράει το Υπουργείο Ανάπτυξης

Έπειτα από σχεδόν μια δεκαετία διεκδίκησης και πίεσης για το δικαίωμα της στέγασης των φοιτητών στην Καστοριά, είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε αυτό το πάγιο μας αίτημα να βαίνει προς πραγματοποίηση.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξέδωσε πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων που αφορούν την στέγαση φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας μέσω της εκμίσθωσης κλινών στις πόλεις της Καστοριάς και της Πτολεμαΐδας, ενώ ο φορέας υλοποίησης θα είναι το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (στο οποίο και είχαμε απευθυνθεί προ 2 ετών για τον λόγο αυτό).
Ως Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη επιμείναμε επί σειρά ετών μέσα από προτάσεις, επιστολές, εκκλήσεις και παρεμβάσεις από το ίδρυμα και τους τοπικούς φορείς μέχρι το Υπουργείο Παιδείας και το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙΜ για την ικανοποίηση αυτού του δικαίου αιτήματος των φοιτητών του ιδρύματος μας.
Μέσα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς τόσο για τους φοιτητές και τις οικογένειες τους όσο και για το δημόσιο πανεπιστήμιο το οποίο γνωρίζει την υποβάθμιση μέρα με την μέρα απαντάμε με αγώνα, συσπείρωση και αλληλεγγύη.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ – ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ – ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ
ΠΑΣΠ Καστοριάς

Back to top button