ΑθλητικάΚαστοριάΠρόσωπα

Φίλιππος Τσαχτσίρας: Το αστέρι της Εθνικής Παμπαίδων

Γεννημένος το 2006, με ύψος 2.04, ο Φίλιππος Τσαχτσίρας θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ. Το περασμένο Σάββατο (31/7) η Εθνική Παμπαίδων κατέκτησε την πρώτη θέση στο 1ο Κύπελλο Μεσσήνης και ο νεαρός ήταν ο πρώτος σκόρερ του τελικού, στο Διεθνές Τουρνουά που πραγματοποιήθηκε. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 89-76 της Πολωνίας στον τελικό, με τον Τσαχτσίρα να “λάμπει” στο παιχνίδι το οποίο έκρινε την πρωτιά και να είναι… αλάνθαστος στα δίποντα, με απόλυτη ευστοχία, “γράφοντας” 7/7 σουτ δύο πόντων (ο νεαρός είχε 18 πόντους στον τελικό, με επτά εύστοχα δίποντα και τέσσερις εύστοχες βολές).
O ταλαντούχος αθλητής ικανοποίησε στα ματς κόντρα σε Πολωνία, Κροατία και Σκόπια και ήταν άκρως αποτελεσματικός, έχοντας συνολικά 84% ευστοχία στα δίποντα (συνολικά 16/19 δίποντα), στην διάρκεια των αγώνων του Διεθνούς Τουρνουά! Πρόκειται για έναν παίκτη που ξεχωρίζει στην ηλικία του και ο οποίος μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στο παρκέ. Τα μεγάλα του άκρα τον βοηθούν στο κομμάτι των ριμπάουντ αλλά και αυτό της άμυνας ενώ επιθετικά είναι ικανός να “χτυπήσει” με πολλούς τρόπους.
Πριν την διεξαγωγή του Διεθνούς Τουρνουά στη Μεσσήνη, να σημειωθεί ότι ο Τσαχτσίρας βρέθηκε στην Ιταλία, προσκεκλημένος σε summer camp της Stella Azzura, η οποία είναι από τις top Ακαδημίες σε όλη την Ευρώπη. Σημειώστε, επίσης, ότι το περσινό καλοκαίρι ως αθλητής της Καστοριάς αποτέλεσε τον πρώτο σκόρερ του Final-4 της ΕΚΑΣΔΥΜ και ήταν μέλος της καλύτερης πεντάδας. Σε κάθε περίπτωση, ο νεαρός δείχνει πως έχει όλα τα φόντα για να “εξελιχθεί” ακόμη περισσότερο, βάσει των σπουδαίων δυνατοτήτων που διαθέτει, μέρος των οποίων φανέρωσε στις πρόσφατες υποχρεώσεις της Εθνικής Παμπαίδων.

Back to top button