ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Συγχαρητήρια επιστολή της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας,

Παρακολουθώντας από κοντά την αδιάκοπη πορεία του ολυμπιονίκη μας Μίλτου Τεντόγλου δεν εξεπλάγη από την ύψιστη επιτυχία της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου στο Τόκυο.

Νιώθουμε ευγνωμοσύνη απέναντι στον αθλητή που ξεκίνησε, ανδρώθηκε και πίστεψε στον εαυτό του, στους προπονητές του Βαγγέλη Παπανίκο και Γιώργο Πομάσκι, στους παράγοντες και σε όλους εκείνους οι οποίοι συνέδραμαν στην ανώτατη επιτυχία κάθε αθλητή.

Ο χρυσός ολυμπιονίκης μας αποτελεί πλέον υπόδειγμα για κάθε νέο. Απέδειξε ότι με υπευθυνότητα, επιμονή, υπομονή, προγραμματισμό και πίστη στη νίκη όλα είναι δυνατόν να επιτευχθούν. Και δικαιώθηκε.

Ο ίδιος προσφέροντας χαρά και ευτυχία στον εαυτό του, έκανε την οικογένειά του να τον καμαρώσει επάξια. Πρόσφερε στους ανθρώπους που τον στήριξαν την ικανοποίηση της επιτυχίας. Χάρισε στην Ελλάδα, τους Έλληνες και τον ΣΕΓΑΣ διεθνή υπερηφάνια.

Το κυριότερο όμως είναι ότι επιβεβαίωσε το σύνθημα των Ολυμπιακών αιώνων και το επανέφερε και αυτός, μαζί με όλους τους  ολυμπιονίκες μας, στη γενέτειρα του Ολυμπιακού ιδεώδους:

«πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά».

Επιβάλλεται η αθλητική παιδεία, η αθλητική κουλτούρα να καταστούν καθημερινή μας πράξη.

Τα σωματεία της Ελληνικής Περιφέρειας, αποτελούν τα φυτώρια του Αθλητισμού. Οι άνθρωποι που τα στηρίζουν με άοκνες προσπάθειες, με ανιδιοτελή κίνητρα, συχνά υπό δυσμενείς συνθήκες λειτουργίας, χρήζουν αναγνώρισης τουλάχιστον ηθικής. Με γνώμονα την αγάπη για καθαρό αθλητισμό «χτίζουν» τους ολυμπιονίκες. Αποτελούν το κύτταρο του αθλητισμού στη χώρα μας. Είναι άξιοι θερμών συγχαρητηρίων.

Μέσα σ’ ένα τέτοιο αθλητικό περιβάλλον είχε την ευτυχή συγκυρία να γαλουχηθεί ο Μίλτος Τεντόγλου στο σωματείο του, την Γυμναστική Ένωση Γρεβενών.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας,

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, με ανείπωτη χαρά αλλά και με το βλέμμα στο μέλλον, θα συνεχίσει να συνεργάζεται δημιουργικά με όλα τα σωματεία της Δυτικής Μακεδονίας και υπόσχεται ότι θα χαρίσει στην πατρίδα μας και άλλους ολυμπιονίκες γιατί  ο αθλητισμός έρχεται από το πολύ μακρινό παρελθόν και θα ταξιδεύσει ακόμη πιο μακριά στο μέλλον.

Τα θερμά και ειλικρινή συγχαρητήρια Μίλτο Τεντόγλου, χρυσέ ολυμπιονίκη που μας έκανες υπερήφανους.

 

 

 

Back to top button