ΑθλητικάΕκδηλώσειςΚοζάνη

VoioRace Series: Οι πρώτοι ορεινοί αγώνες τρεξίματος από τον Δήμο Βοΐου! (βίντεο)

Ο Δήμος Βοΐου ανακοινώνει την πρώτη του διοργάνωση της σειράς ορεινών αγώνων «VoioRace Series». Ο δήμος της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που προέκυψε από την συνένωση των τεσσάρων προϋπαρχόντων Καποδιστριακών δήμων Τσοτυλίου, Νεάπολης, Άσκιου και Σιάτιστας και της ανεξάρτητης Καποδιστριακής Κοινότητας Πενταλόφου έχει στόχο να δώσει κίνητρα στους νέους, στρέφοντας το ενδιαφέρον τους σε όμορφες, δημιουργικές δράσεις κοντά στη φύση!

Οι διοργανωτές έχουν προετοιμάσει τρεις ορεινούς αγώνες οι οποίοι θα διασχίζουν τρεις διαφορετικές και πανέμορφες τοποθεσίες του Δήμου Βοΐου. Σκοπός τους είναι να οργανώσουν αφιλοκερδώς και με τη βοήθεια εθελοντών, γεγονότα και συγκεντρώσεις που προωθούν την υγεία, την ευεξία, την περιβαλλοντική και κοινωνική υπευθυνότητα και συνοχή.

Το VoioRace, η εναλλακτική διοργάνωση ορεινού τρεξίματος με τη σφραγίδα του Δήμου Βοΐου, ξεκινά με τον αγώνα στο χωριό των Ναμάτων στις 8 Αυγούστου 2021, σε μια διαδρομή 22 χιλιομέτρων (πληροφορίες εδώ και χάρτης διαδρομής). Η δεύτερη φάση των αγώνων μεταφέρεται στις 29 Αυγούστου με τον ορεινό αγώνα στον Αυγερινό, σε διαδρομή 24,5 χλμ. (τεχνικές οδηγίες εδώ). Η «αυλαία» των αγώνων VoioRace Series πέφτει στις 19 Σεπτεμβρίου, στην περιοχή του Μπούρινου στην Σιάτιστα -την ιδιαίτερη πατρίδα του Δημήτρη Σελέτη– σε μια διαδρομή 19 χλμ. (δείτε εδώ τις τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα). Οι ενδιαφερόμενοι δρομείς μπορούν να συμμετάσχουν είτε σε έναν μεμονωμένο αγώνα είτε στο σύνολο αυτών.

  • Για εγγραφές πατήστε στο link της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Βοΐου.

Όσοι επιλέξουν να τρέξουν και στους τρεις αγώνες του VoioRace (Νάματα, Αυγερινός, Μπούρινος) θα έχουν έκπτωση στο αντίτιμο συμμετοχής και θα συμμετέχουν στο έπαθλο πρωταθλήματος που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Στο μήνυμά τους οι διοργανωτές από τον Δήμο Βοΐου δηλώνουν ότι  «Όλοι μπορούμε με την ενεργή συμμετοχή μας να δώσουμε κίνητρα στους νέους και στα παιδιά, στρέφοντας το ενδιαφέρον τους σε δράσεις δημιουργικές και όμορφες. Σας περιμένουμε λοιπόν όλους, στις όμορφες ορεινές διαδρομές του Δήμου μας να περπατήσουμε, να τρέξουμε, να αναπνεύσουμε, να αφυπνίσουμε, να ξεσηκώσουμε, να εμπνεύσουμε.
Η συμμετοχή είναι Νίκη και ο Τερματισμός Θρίαμβος.
Ας το ζήσουμε μαζί!».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε είτε να στείλετε e-mail στο [email protected] είτε να καλέσετε στα τηλέφωνα των υπευθύνων της κάθε διαδρομής.

Υπεύθυνοι αγώνα Ναμάτων: Πρόεδρος Ναμάτων κ. Χαλδούτης Γεώργιος (τηλ. 69769909170, κ. Καραγιώργος Μάριος (τηλ. 6999808089)

Υπεύθυνος αγώνα Αυγερινού: Χριστόφορος Βαργιάμης (τηλ. 6981975821)

Υπεύθυνος αγώνα Μπούρινου: Πολύζος Χάρης (τηλ. 6932623231)

Back to top button