Καστοριά

Δύο νέα εκχιονιστικά για την αντιπεριφέρεια Καστοριάς αξίας 480.000€

Εκχιονιστικά μηχανήματα 4Χ4, μόνο με πάτωμα , ιπποδύναμης 360HP, μικτού φορτίου 19 τόνων, με λεπίδα αποχιονισμού 3,2 μέτρων και βάρους τουλάχιστον 750kg

Υπεγράφη στις 03 Αυγούστου 2021 από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη ο Οριστικός Πίνακας των Αξιολογημένων Προτάσεων της Πρόσκλησης 124 που αφορά: «Δράσεις  πρόληψης, αντιμετώπισης και διαχείρισης πλημμυρικών φαινομένων-Προμήθεια εξοπλισμού για την αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτων αναγκών»  στο  πλαίσιο  του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία 2014-2020» (ΕΣΠΑ).

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, ενέταξε με πρότασή της, την προμήθεια  δύο εκχιονιστικών μηχανημάτων έργου με λεπίδα και αλατοδιανομέα για την  αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτων αναγκών, προϋπολογισμού 480.000€, που θα χρηματοδοτηθούν από το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο.

Ειδικότερα, η Π.Ε. Καστοριάς θα προμηθευτεί δύο καινούρια εκχιονιστικά μηχανήματα 4Χ4, μόνο με πάτωμα (χωρίς καρότσα), ιπποδύναμης 360HP, μικτού φορτίου 19 τόνων με λεπίδα αποχιονισμού 3,2 μέτρων και βάρους τουλάχιστον 750kg, αλατιέρα χωρητικότητας 4 κυβικών μέτρων, διασκορπιστή άλατος και ολόκληρο τον βασικό εξοπλισμό.

Ο Αντιεπριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος επεσήμανε με δήλωσή του ότι: «Τα νέα εκχιονιστικά μηχανήματα θα συμβάλλουν στο έργο που επιτελεί  το Αμαξοστάσιο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, ιδιαίτερα  στον αποχιονισμό του επαρχιακού οδικού δικτύου, τον οποίο σχεδόν εξ ολοκλήρου πραγματοποιεί το Αμαξοστάσιο με το ανθρώπινο δυναμικό και τα μηχανήματα που διαθέτει. Παράλληλα, θα βοηθήσουν στον καθαρισμό των δρόμων από βράχους, πέτρες, κατολισθήσεις, λάσπες και φερτά υλικά από βροχοπτώσεις».

Back to top button