Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Ήρθε, φωτογράφισε στην Καστοριά και οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στους New York Times

 
Ασπρόμαυρες εικόνες από την Καστοριά, και πιο συγκεκριμένα από την Λεύκη είδαμε πριν μερικές εβδομάδες από τον Γιώργο Τατάκη στους New York Times. Η φωτογράφηση έλαβε χώρα το 2020 στο Λαογραφικό Μουσείο της Καστοριάς και σε ερειπωμένα σπίτια στην Λεύκη και την Άνω Λεύκη μετά από μια συνεργασία του πολύ γνωστού φωτογράφου με τα σωματεία ελπχ ΟΡΜΟΣ και τον ΠΑΣ Λεύκης για την υλοποίηση του Project CARYATIS – A survey of Greek costumes in the 21st century. (δείτε στιγμιότυπα από την φωτογράφηση ΕΔΩ)
Η δημοσίευση στους NY Times έγινε στο πλαίσιο της νέας εκδοτικής ενότητας της γνωστής εφημερίδας υπό τον τίτλο The World through a Lens όπου προβάλλονται δουλειές φωτογράφων απ’ όλον τον κόσμο. Για αρκετά χρόνια, ο φωτογράφος έχει φωτογραφίσει τοπικά ελληνικά έθιμα και ενδυμασίες, στρέφοντας το φακό του προς τον ζωηρή παραδοσιακή κουλτούρα της χώρας του.
Ο Γιώργος Τατάκης (γεν. 1981), είναι φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και δημιουργεί εικόνες εμπνευσμένος από την ελληνική παράδοση. Συνεργάζεται με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εικόνες του συμμετέχουν ως υποστηρικτικό υλικό σε φακέλους του αρχείου της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Το ψηφιακό του αρχείο φυλάσσεται από τα Φωτογραφικά Αρχεία του Μ. Μπενάκη, ενώ τρεις δράσεις του έχουν λάβει την αιγίδα του ΥΠΠΟΑ (Έκθεση “Ήθος” Μ. Μπενάκη, Μ. Fragonard και εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Πανευρωπαϊκή έκθεση “Another Europe” με εγκαίνια στο Kings Cross, Λονδίνο).
Μιχάλης Μπινιάκος: Θερμά συγχαρητήρια στον Γιώργο Τατάκη για την επιτυχία του και ευχαριστίες που μας συμπεριέλαβε στο άρθρο του στους New York Times. Επίσης, πολλά μπράβο στα κορίτσια μας, μπροστά και πίσω από τον φακό για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα.

Εδώ θα βρείτε τη δημοσίευση: www.nytimes.com

https://fouit.gr/2020/02/20/sti-fotografisi-toy-ormoy-gia-to-project-caryatis/ 

 

Back to top button