Καστοριά

“Έλεος πια, 6 μέρες ολοκαύτωμα”: Η ανάρτησή της Ολυμπίας Τελιγιορίδου στο Facebook και η απάντησή της σε σχόλιο συμπολίτη μας

Ανάρτηση της Ολυμπίας Τελιγιορίδου στο Facebook για της φωτιές στην Εύβοια:
Όχι δεν είμαι ειδική.
Όχι δεν κάνω αντιπολίτευση. Χθες ο υπουργός ο κ. Σκέρτζος είπε έχουμε 74 αεροπλάνα πυρόσβεσης. Ήρθαν και από άλλες χώρες αρκετά ακόμη.
Ε στείλτε επιτέλους 15 αεροπλάνα στην Εύβοια.Έλεος πια, 6 μέρες ολοκαύτωμα.

Makis Makis Vaskos

Κυρία Ολυμπία αφού δεν κάνετε αντιπολίτευση. Πόσα εν ενεργεία αεροπλάνα έχουμε? Πόσα ελικόπτερα..? πόσες φωτιές υπήρχαν ? Δεν φτάνανε ούτε για το ένα τέταρτο. Που αν ένωναν τα χιλιόμετρα από τα μέτωπα των πυρκαγιών ήταν Θεσσαλονίκη Αθήνα σε 3 εικοσιτετράωρα ….160 φωτιές…Να πω ότι είχαμε και δεν τα χρησιμοποίησαν ή ότι αγοράσατε η κυβέρνηση σας και ακύρωσε την αγορά, ότι μπορούσαν έκαναν με αυτά τα μέσα που διαθέτει η χώρα και το προσωπικό . Έχετε κάποια αντίρρηση πάνω σ’ αυτό?

Olimpia Teligioridou:

Makis Makis Vaskos Θα τα πούμε άλλη στιγμή αναλυτικά. Σας στέλνω τώρα τη χθεσινή δήλωση του κ. Σκέρτσου που είναι υπουργός της ΝΔ όπου φαίνεται πόσα αεροσκάφη-ελικόπτερα πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης επί ΝΔ απολύθηκαν 5066 εποχικοί πυροσβέστες.
Συνοπτικά ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης στα Σώματα Ασφαλείας για την πενταετία 2019 – 2023.
Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2018 μέσω της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασία της Υπηρεσίας NSPA εξασφαλίστηκε η μίσθωση των ελικοπτέρων δασοπυρόσβεσης, βαρέως και μεσαίου τύπου, με τα πληρώματα πτητικής και τεχνικής υποστήριξής τους. Από 12.04.2019 και 22.05.2019 ενεργοποιήθηκαν για το 2019 επιπλέον των εθνικών μέσων τέσσερα ελικόπτερα βαρέως τύπου και εννέα μεσαίου τύπου.
Με αυτά τα μέσα που εξασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε η Πυροσβεστική και επί Νέας Δημοκρατίας μέχρι και σήμερα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε το δικαίωμα προαίρεσης του Ελληνικού Δημοσίου για έξι (6) βαρέως Τύπου και δώδεκα (12) μεσαίου τύπου ελικόπτερα κατ’ έτος, επιπλέον του εθνικού στόλου και μάλιστα για την πενταετία 2019-2023.
Επιπλέον επί ΣΥΡΙΖΑ συνήφθη η σύμβαση για τη συντήρηση όλων των ιδιόκτητων εναερίων μέσων Πυροσβεστικής και ΕΛ.ΑΣ.
Μονιμοποιήθηκαν δυόμισι χιλιάδες (2.500) ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑΣ.
Επιπλέον το Πυροσβεστικό Σώμα ενισχύθηκε με 2000 άτομα.
Για πρώτη φορά προβλέφθηκε με ΚΥΑ Εθνική Στρατηγική για τα Δάση ενώ ταυτόχρονα έθετε λεπτομερώς τις αρμοδιότητες Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Δασικής υπηρεσίας.
Δημιουργήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων με έδρα την 1η ΕΜΑΚ.
Ενίσχυση επί ΣΥΡΙΖΑ σε υλικοτεχνική υποδομή (π.χ. για την περιφέρεια Αττικής μόνο το 2019 βρίσκονταν σε εξέλιξη συμβάσεις για την προμήθεια τουλάχιστον 35 οχημάτων.

Makis Makis Vaskos

καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ που μου απάντησες ξέρετε την εκτίμηση που έχω στο πρόσωπο σας !!!!
74 … θεωρώ πως δεν είναι αρκετά για τόσο μεγάλο όγκο πυρκαγιών ήταν τρία τα μεγάλα μέτωπα συν τα υπόλοιπα .. και αυτό το θέμα με τους μόνιμους και εποχικούς ή τους τριμηνητες δεν θέλω να το πιάσω γιατί δεν το γνωρίζω!! Ελπίζω να είστε καλά και οι άνθρωποι γρήγορα να ξανασταθουν στα πόδια τους! Καλό μεσημέρι!!

 

 

Back to top button