Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Η Μαρία Νάτσιου στον διοικητή του ΟΑΕΔ

Η Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Νάτσιου συνοδευόμενη από τους Συντονιστές της Γραμματείας Όλγα Παυλίδου Κουτρουμπή και Θωμά Τσιούκη επισκέφθηκαν την Τρίτη 3 Αυγούστου τον Διοικητή του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) Σπύρο Πρωτοψάλτη  όπου ενημερώθηκαν για τις πολιτικές και τις δράσεις του Οργανισμού προς όφελος του πολίτη.
*Τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΟΑΕΔ , σήμερα παρέχει 47 ηλεκτρονικές υπηρεσίες.
*Τα νέα προγράμματα απασχόλησης που πρόκειται να ξεκινήσουν, για παράδειγμα το πρόγραμμα απασχόλησης για την ηλικιακή ομάδα 18-29 που θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο και αφορά την Αττική και την Κεντρική Μακεδονία . Ενώ για τους ανέργους ηλικίας 55-67 τρέχουν ήδη προγράμματα που αφορούν ΝΠΔΔ.
*Τις 74.500 θέσεις απασχόλησης που θα δημιουργηθούν μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης
*Τις πολιτικές αξιοποίησης των σημαντικών πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με επενδύσεις άνω των 2 δις στο ανθρώπινο κεφάλαιο και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας
*Τις νέες συνεργασίες (Google, Amazon κλπ ) αλλά και καινοτόμες πρωτοβουλίες, που θα συμβάλλουν να έρθει πιο κοντά ο ΟΑΕΔ στην κοινωνία ώστε να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της χώρας.

 

Back to top button