ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Παρουσίαση του βιβλίου “Ο Αλεξιπτωτιστής ήταν δικός μας”


Το Βιβλιοπωλείο ΑΛ-ΠΑ Books σας προσκαλεί στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα Θοδωρή Δεύτου “Ο Αλεξιπτωτιστής ήταν δικός μας” που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Αυγούστου και ώρα 20:00 στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά.
Για το βιβλίο θα μιλήσει η εκπαιδευτικός-συγγραφέας Αλεξάνδρα Στεργίου, η οποία θα διαβάζει και αποσπάσματα από το βιβλίο.
Στο τέλος ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.
Παρακαλούμε κατά την υπογραφή των βιβλίων να διατηρούνται οι αποστάσεις και να γίνεται χρήση μάσκας.

Κρήτη 1937.

Στον μυστηριακό αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού δύο νέα παιδιά, μια Κρητικοπούλα μαθήτρια κι ένας Γερμανός φοιτητής της αρχαιολογίας, ερωτεύονται. Οι ζωές τους θα περάσουν μέσα από τον λαβύρινθο των γεγονότων και των συνεπειών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, σε μια Ελλάδα που φλέγεται μέσα στις σελίδες της Ιστορίας. Μπορεί να επιβιώσει ο έρωτας σε καιρό πολέμου;

Μπορούν να αναγεννηθούν η ζωή και η ελπίδα μέσα από τις στάχτες του θανάτου; Αρκεί η αγάπη για να βρει ο άνθρωπος το μονοπάτι προς το φως; Ένα ασπρόμαυρο πάζλ, με εικόνες από την γερμανική αεροπορική απόβαση στην Κρήτη, την αντίσταση στο ηρωικό νησί, τον λιμό της Αθήνας, τον βομβαρδισμό της Δρέσδης, τη μεταπολεμική Ελλάδα μέχρι και τη σύγχρονη οικονομική κρίση, θα μας ταξιδέψει, όσο ενώνουμε τα κομμάτια του, σε εποχές ζοφερές, από εκείνες που δεν θα θέλαμε να βιώσουμε ξανά…

Ο Θοδωρής Δεύτος γεννήθηκε στα Γιάννενα. Έχει δύο κόρες, τη Μαριλίζα και την Ασπασία. Σπούδασε Μαθηματικά στο Εθν. Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και υπηρέτησε τη δημόσια εκπαίδευση επί τριάντα δύο έτη. Διετέλεσε πρόεδρος στην Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου (2001-2011). Εκλέχτηκε Δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ίλίου (2006-2018) και υπηρέτησε ως πρόεδρος του Πολιτιστικού & Αθλητικού Oργανισμού για τέσσερα χρόνια. Επίσης, το 2006 εκλέχτηκε στο Δ.Σ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Εμφανίστηκε στα γράμματα το 2004 με το λαογραφικό του έργο «Ο Ηπειρώτικος γάμος. Ακολούθησαν έξι ιστορικά μυθιστορήματα. «Μη ρωτάς γιατί» (2006) «Σμύρνη, συγγνώμη» (2008) «Μήπως αγάπησα λάθος πατρίδα;» (2011) «Τραπεζούντα, το διαμάντι της Ανατολής» (2015) «Είμαι Πολίτισσα, τζάνουμ» (2016) «Το Πέρασμα Αντίκρυ» (2018).

https://www.youtube.com/watch?v=-bzvGgqIUKg

 

Back to top button