Καστοριά

Εντάχθηκε η σήραγγα της Κλεισούρας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης υπέγραψε στις 12/8/2021 την ένταξη της Πράξης του έργου «Κατασκευή Επαρχιακής Οδού Καστοριάς – Πτολεμαΐδας: Τμήμα ρέμα Κώτουρη – όρια Νομού Κοζάνης με σήραγγα στην Κλεισούρα», στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας 2014 -2020, προϋπολογισμού 74.003.505,15€.
Το έργο αφορά στην κατασκευή της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς – Πτολεμαΐδας στο τμήμα από ρέμα Κώτουρη έως όρια Νομού Κοζάνης συμπεριλαμβανομένης και της σήραγγας Κλεισούρας.
Πρόκειται για οδικό τμήμα συνολικού μήκους 10,40 χλμ, με συνολικό πλάτος οδοστρώματος 8,0μ., με μια λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 3,75μ. ανά κατεύθυνση και επιπλέον λωρίδα καθοδήγησης πλάτους 0,25 μ.
Περιλαμβάνει επίσης, την κατασκευή της σήραγγας της Κλεισούρας, μήκους 1.365 μ, τη γέφυρα του ρέματος Κώτουρη, μήκους 34,60 μ, τον φωτισμό και τη σήμανση της οδού, καθώς και τα απαραίτητα γεωτεχνικά έργα.
Το έργο αποτελεί διαχρονικό αίτημα των πολιτών της Καστοριάς, της Εορδαίας και του Αμυνταίου, αφού η υλοποίησή του, όχι μόνο θα ενώσει τις τρείς περιοχές, αλλά θα αποτελέσει εφαλτήριο περιφερειακής ανάπτυξης, στο εμπόριο, στις μεταφορές, στον τουρισμό, μειώνοντας τις αποστάσεις και εξασφαλίζοντας την οδική ασφάλεια.

Back to top button