Καστοριά

Τοιχιό: Με κάθε μεγαλοπρέπεια και ευλάβεια εορτάστηκε σήμερα η Κοίμηση Tης Θεοτόκου (φωτογραφίες)

Το θεομητορικό Πάσχα, την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, εόρτασε με κάθε επισημότητα και μεγαλοπρέπεια ο πανηγυρίζων Ιερός μας Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τοιχιού.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε από νωρίς τον ιερό μας ναό , τηρώντας βέβαια όλα τα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υγείας.
Με ευλάβεια ο λαός του Τοιχιού, αλλά και οι προσκυνητές εκτός της ενορίας μας, προσευχήθηκαν προς την Μητέρα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, την Θεοτόκο μας και Φοβερά Προστασία, υπέρ της σωτηρίας, υγείας, ειρήνης του καθενός αλλά και των οικογενειών μας, των υπό του πυρός παθοντων αδελφών μας, αλλά και της εξάλειψης της φοβεράς πανδημίας που πληγεί την πατρίδα μας.
Οι γυναίκες του Φιλοπτώχου Ταμείου μας και του Λαογραφικού μας συλλόγου γυναικών και πλήθος των ενοριτών ετοίμασαν και προσέφεραν διάφορα εδέσματα σε όλο το εκκλησίασμα.
Οι Ιεροψάλτες του ναού αλλά και φιλοξενούμενοι ιεροψάλτες εκ Θεσσαλονίκης απέδωσαν ευλαβικά και τιμητικά στην Παναγία μας, θαυμάσια όλους τους ύμνους της εορτής , και έτυχαν άξιοι συγχαρητηρίων από το εκκλησίασμα.
Ο Προϊστάμενος του ιερού ναού μας Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Πνευμονιδης, με όλη την εκκλησιαστική παράδοση, προετοίμασε την εορτή του ναού μας, και την ευπρέπεια του σεπτού επιταφίου της Παναγίας μας, συνεπικουρούμενος από τον συνταξιούχο μας Ιερέα π.Αργυριο, την εκκλησιαστική επιτροπή, την νεολαία του χωριού μας αλλά και των γυναικών του Φιλοπτώχου Ταμείου.
Και τέλος ευχόμενος προς το εκκλησίασμα, η Παναγία μας να είναι για τον καθένα μας μητέρα και φοβερά προστασία, ευλογία για τις οικογένειες μας, να μη λείπει από τα χείλη κανενός η προσευχή στην Παναγία μας αλλά και να μη λείψει από κανέναν η τιμή και η ευλάβεια προς στο Πρόσωπο Της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία και βρίσκεται εδώ στο χωριό μας από το 1762, θαυματουργή εικόνα ως Φοβερά Προστασία και δεν έπαυσε να μας δείχνει καθημερινά την ευλογία της αλλά και την μητρική της Προστασία.
Χρόνια πολλά σε όλους.

Back to top button