Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΝεστόριο

Kastoria Outdoors: Ενημέρωση για την πρόσβαση σε δασικές περιοχές


Κατόπιν αρκετών τηλεφωνημάτων που δεχόμαστε από φίλους, σχετικά με το αν επιτρέπεται η πρόσβαση σε δασικές περιοχές, σας ενημερώνουμε ότι η απαγόρευση διέλευσης περιορίζεται ΜΟΝΟ σε περιοχές με βαθμό επικινδυνότητας από 4 και πάνω στο χάρτη κινδύνου πυρκαγιάς.
Οι συνεχόμενες πιέσεις του Πανελλήνιου Συνδέσμου μας, των επαγγελματιών του χώρου, της ορειβατικής κοινότητας και η σύμπραξη των ορειβατικών-φυσιολατρικών συλλόγων ανά την επικράτεια, έπιασαν τόπο!
Με βάση τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Β’ 3796/16-08-2021), που αφορά στους περιορισμούς μετακίνησης στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών, επιτρέπεται η πρόσβαση σε περιοχές Natura, δάση, εθνικούς δρυμούς, αισθητικά δάση και άλση εντός οικιστικών ιστών, στις Περιφερειακές Ενότητες των οποίων ο ημερήσιος χάρτης επικινδυνότητας για πυρκαγιά, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας φέρει κατηγορία κινδύνου (βαθμίδα) έως και 3 (τρία).
Τον χάρτη κινδύνου πυρκαγιάς μπορείτε να τον βλέπετε στον σύνδεσμο: https://www.civilprotection.gr/el/daily-fire-prediction-map

Καλές βόλτες αλλά πάντα με τη μέγιστη προσοχή!

Back to top button