ΚαστοριάΠρόσωπα

Έφυγε από τη ζωή ο Καστοριανός Γιώργος Τσάλιος, επί δεκαετία πρόεδρος της Λέσχης Κλασικού Αυτοκινήτου Μακεδονίας

Θλίψη επικρατεί στον κόσμο της κλασικής αυτοκίνησης, στην οικογένεια του, τους συνεργάτες του και στους αμέτρητους φίλους του, από τον πρόωρο και ξαφνικό θάνατο του προσφιλούς Γιώργου Τσάλιου. Ήταν ο άνθρωπος που ως πρόεδρος του Δ.Σ της ΛΕ.Κ.Α.Μ και αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας (Ε.Ο.ΦΙΛ.Π.Α), έκανε ιδιαίτερα γνωστό το κλασικό αυτοκίνητο σε όλη την βόρεια και κεντρική Ελλάδα.

Λάτρης ο ίδιος της εκδρομής και της καλής παρέας διοργάνωνε με μεγάλη επιτυχία εκδρομές και περιηγήσεις με κλασικά αυτοκίνητα σε όλη την Ελλάδα. Πίσω από τα τιμόνια των αυτοκίνητων «αντίκα» και μέσα από πανέμορφες διαδρομές έκανε ιδιαίτερα γνωστή την περιοχή της Καστοριάς στους φίλους της κλασικής αυτοκίνησης, ενώ παράλληλα πρόβαλε δυναμικά την αισθητική και ιστορική αξία των κλασικών οχημάτων. Ταυτόχρονα ώθησε και βοήθησε πολλούς κατόχους ιστορικών οχημάτων, να τα συντηρήσουν, να τα αναδείξουν και να τα ξαναβγάλουν στους δρόμους, ξυπνώντας τους αμέτρητες αναμνήσεις.

Στην γενέτειρά του Καστοριά, έφερε πολλές φορές τα κλασικά αυτοκίνητα μαζί με τα πληρώματα τους προβάλλοντας παράλληλα τις ομορφιές του αγαπημένου του  τόπου. Συνεργάστηκε εποικοδομητικά με τον δήμο Καστοριάς και με τους αντιδημάρχους Δημήτρη Πετρόπουλο επί δημαρχίας Ανέστη Αγγελή καθώς και με τους αντιδημάρχους Πέτρο Δοκόπουλο και Σωκράτη Πέλκα επι δημαρχίας του σημερινού δημάρχου Ιωάννη Κορεντσίδη και συνδιοργάνωσαν τα ράλι «αντίκα».

Ο ξαφνικός και πρόωρος θάνατος του ιδιαίτερα αγαπητού και χαρισματικού Γιώργου Τσάλιου αφήνει ένα μεγάλο κενό άλλα και μια μεγάλη παρακαταθήκη στο χώρο της κλασικής αυτοκίνησης που υπηρέτησε με αγάπη πάθος και συνέπεια.

Γιώργο θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

Η ΛΕ.Κ.Α.Μ.

 

 

 

 

Back to top button