Καστοριά

Καστοριά: Τι διαφορετικό έχει αυτό το όμορφο σχολείο;

“Education cannot be effective unless it helps a child open up himself to life”

                                                                                                                        Maria Montessori

Το ΚΞΓ Τσαγγάλη είναι ένα σχολείο διαφορετικό, από εκείνα που θα θέλαμε να πηγαίνουμε όταν είμασταν μικροί. Στόχος του σχολείου είναι οι μαθητές να κατακτήσουν την γλώσσα με φυσικό τρόπο, να μάθουν να εκφράζονται στα Αγγλικά, να μάθουν τη χαρά της επικοινωνίας να μάθουν να σκέφτονται, αφήνοντας πίσω τους την απομνημόνευση και την στείρα εκμάθηση γραμματικής.

Είναι ένα σχολείο που σέβεται και ακούει τους μαθητές, τους δίνει χώρο, αγάπη, χρόνο και τους βοηθάει να ανθίσουν σε ένα ενθαρρυντικό περιβάλλον.

Για αυτό το σκοπό το ΚΞΓ Τσαγγάλη έχει εξασφαλίσει για τους μαθητές του προγράμματα που αντιπροσωπεύουν ότι πιο σύγχρονο στην μεθοδολογία της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης.

My Little House of English για μεγάλα νήπια και Α’ Δημοτικού

Ξεκινάνε μαθαίνοντας τη γλώσσα βιωματικά, μαθαίνουν τους ήχους της γλώσσας, χρησιμοποιούν το σώμα τους και τη φωνή τους, παίζουν, μαγειρεύουν, φτιάχνουν κατασκευές, κάνουν πειράματα, χορεύουν, τραγουδούν στα Αγγλικά.

Jump για Α Junior

Αρχίζουν νωρίς, αρχίζουν σωστά με την εκπαιδευτική προσέγγιση JUMP η οποία στηρίζεται στη φωνημική μέθοδο που διδάσκεται στα Βρετανικά σχολεία ως κύρια μέθοδος γραφής και ανάγνωσης.

Inquiring Minds για Senior τάξεις

Ξεκινούν από τα ερωτήματα που έχουν τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία. Πού βρισκόμαστε στο σύμπαν; Πώς διαφέρουμε ο ένας από τον άλλον; Πώς λειτουργεί το σώμα μας; Τι μάς συνδέει; Γιατί θέλουμε να έχουμε φίλους; Γιατί γράφουμε ποιήματα;

Παρουσιάζουν τα ευρήματά τους, φτιάχνουν ιστορίες, διαβάζουν πολλά παραμύθια, γίνονται οι ήρωες των ιστοριών, όλα στα Αγγλικά. Οι μαθητές διαλέγουν το ερώτημα που θέλουν να εξερευνήσουν, ανακαλύπτουν τη γλώσσα που χρειάζονται για να το κάνουν και τη χρησιμοποιούν με κέφι και έμπνευση.

Deeper Learning για τα επίπεδα Lower και Proficiency

Το Deeper Learning είναι η πιο όμορφη περιπέτεια: οι μαθητές βουτούν στα βαθιά νερά της φιλοσοφίας, αναλύουν, συλλέγουν στοιχεία, σκέφτονται, αναπολούν, νιώθουν.

Μελετούν δοκίμια και επιστημονικά άρθρα, βλέπουν σειρές και ταινίες, ακούν podcast, τραγούδια και oral poetry, αναλύουν graffiti, γράφουν δημιουργικά, γράφουν ερευνητική εργασία, παρουσιάζουν ομιλίες σε μαθητικά συνέδρια.

Αθ. Δίακου 88

τηλ. 24670-83833

Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα έως Παρασκευή

10:00-13:00 και 18:00-21:00

Back to top button