ΑθλητικάΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Δημήτρης Διαμαντίδης: Ο ανιψιός του 3D διαπρέπει στο πρωτάθλημα U17 της Bundesliga

download_7.png

Από την Καστοριά στη Φρανκφούρτη, ο Δημήτρης Διαμαντίδης πήρε πολλά από τον… θείο του Αν και ανιψιός του θρυλικού άσου του Μπάσκετ, Δημήτρη Διαμαντίδη, το εν λόγω άθλημα δεν είναι το φόρτε του. Αντιθέτως, χρησιμοποιεί τα χέρια του, αλλά στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Τερματοφύλακας γαρ, ο συνονόματος, 16χρονος Δημήτρης Διαμαντίδης δοκιμάζει την τύχη του, με άκρα επιτυχία, στη Φρανκφούρτη.

Από την Καστοριά στη Φρανκφούρτη. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης πήρε πολλά από τον… θείο του. Ανάστημα και χειρισμός της μπάλας με τα χέρια. Μόνο που αντάλλαξε τα παρκέ με το χορτάρινο γήπεδο του ποδοσφαίρου. Συνονόματος με έναν θρύλο του Μπάσκετ. Κι’ όμως, τον κέρδισε το… τόπι. Άφησε τον τόπο του, όπως οι περισσότεροι νέοι της χώρας μας. Άλλοι για σπουδές, άλλοι λόγω γονέων, άλλοι λόγω του αθλήματος.

Βρήκε στέγη στην FSV Φρανκφούρτης, η ανδρική ομάδα της οποίας, προ ετών, αποτέλεσε μέλος της 2ης κατηγορίας της χώρας. Δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα της πόλης, μετά τη σπουδαία Άιντραχτ. Ο Δημήτρης, γεννημένος το 2005 και με ύψος 1.85μ., υπερασπίζεται την εστία του συλλόγου στο πρωτάθλημα U17 της Bundesliga. Ανταγωνιστικό και σκληρό πρωτάθλημα. Όσοι διαπρέπουν μπαίνουν άμεσα στο… μάτι. Έτσι και ο Δημήτρης.
Ήδη ο νεαρός γκολκίπερ, που εκπροσωπείται από το γραφείο Dony Managment, συμπεριλήφθηκε στη Μικτή της πολιτείας της Έσσης, όπου εδρεύει η Φρανκφούρτη. Μάλιστα ακριβώς επειδή στη συγκεκριμένη πόλη βρίσκονται και όλα τα στελέχη της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, οι εκλέκτορες των μικρών Εθνικών, έχουν την ευκαιρία από πρώτο χέρι να παρακολουθούν από κοντά τον Διαμαντίδη.

Δίπλα του παραβρέθηκε προ ημερών και ο FIFA Players Agent, Αχιλλέας Χατζηνικολάου, γνώστης της γερμανικής αγοράς και γλώσσας. Συνομίλησε μάλιστα και με τον υπεύθυνο Ακαδημιών της FSV, Τόμας Σούμαχερ και ενημερώθηκε για την εξέλιξη του νεαρού τερματοφύλακα. Μόλις στα 16 του χρόνια, ο Δημήτρης έχει βάλει πλώρη για την U19 της FSV Φρανκφούρτης και ο δρόμος στη συνέχεια είναι ανοιχτός για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις.

download_8.png

 bnsports.gr

Back to top button