ΕκδηλώσειςΚαστοριάΝεστόριο

Δήμος Νεστορίου: Απολογισμός για το “Φεστιβάλ Γράμμου”

Στείλτε μας και σεις τις προτάσεις σας και τις ιδέες σας, μοιραστείτε το όραμά σας για τον τόπο μας
Ολοκληρώθηκαν για φέτος οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Γράμμου. Δύο μήνες συνεχών δράσεων με συναυλίες, θέατρα, θερινό κινηματογράφο, παιδικά εργαστήρια, εκθέσεις, ημερίδες, διαδρομές στη φύση κ.ά.
Μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα μέρη του Δήμου μας, πάνω από 25 παραγωγές από ένα ευρύ θεματικό φάσμα και για πρώτη φορά επεκτείναμε τον πολιτιστικό μας προγραμματισμό και χωρικά και χρονικά.
Βασικό μας μέλημα είναι η αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής και η προσέλκυση επισκεπτών, μέσα από ένα καλά οργανωμένο δίκτυο πολιτισμού που θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στον τόπο και προς αυτή την κατεύθυνση μελετούμε προσεκτικά και συντεταγμένα τις επόμενες κινήσεις.
Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει εμπλουτισμό των δράσεων με ταυτόχρονη ανάδειξη περισσότερων τόπων, μεταφορά εκδηλώσεων εντός των κοινοτήτων, ετήσια θεσμοθέτηση κάποιων από αυτών, περισσότερες και πιο ποιοτικές παραγωγές, ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες και φορείς για κατάθεση προτάσεων και ένταξη του Φεστιβάλ σε προγράμματα πολιτισμού με σκοπό τη στήριξή του για την καλύτερη απορρόφηση κονδυλίων, καθώς και το νέο πλαίσιο για την επόμενη μέρα του River Party που όλοι μας θέλουμε να ξαναδούμε.
Ο πολιτισμός είναι μια υπόθεση ανοιχτή και μια υπόσχεση ελευθερίας. Στείλτε μας και σεις τις προτάσεις σας και τις ιδέες σας, μοιραστείτε το όραμά σας για τον τόπο μας και ελάτε να τον παραδώσουμε όλοι μαζί καλύτερο στα παιδιά μας.
Δήμος Νεστορίου

Back to top button