Κόσμος

Κοροναϊός: Με ακόμη 5,4 δισ. λίρες η Βρετανία ενισχύει τη Δημόσια Υγεία

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη Δευτέρα ένα πρόσθετο κονδύλι 5,4 δισεκατομμυρίων λιρών, προκειμένου να ενισχύσει το σύστημα υγείας, για «να διαχειριστεί τις άμεσες πιέσεις της πανδημίας», συμπεριλαμβανομένων των καθυστερήσεων σε θεραπείες που συσσωρεύτηκαν λόγω του Covid-19.

Το NHS, το βρετανικό σύστημα υγείας, «θα λάβει επιπλέον 5,4 δισεκατομμύρια λίρες για να υποστηρίξει την απάντησή του στην Covid-19 κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι μηνών και να διαχειριστεί τις λίστες αναμονής» στα νοσοκομεία, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον και του υπουργού Υγείας, Σατζίντ Τζάβιντ.

«Θα συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε ότι το NHS έχει ό,τι χρειάζεται, για να αντιμετωπίσει καθυστερήσεις σε θεραπείες που σχετίζονται με την Covid και να βοηθήσει τις υπηρεσίες υγείας να ανακάμψουν καλύτερα από τη χειρότερη πανδημία του τελευταίου αιώνα», διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός στην ανακοίνωση.

Αυτή η τελευταία οικονομική ενίσχυση ανεβάζει το συνολικό ύψος των κυβερνητικών κονδυλίων προς υπηρεσίες υγείας για την Covid-19 σε 34 δισεκατομμύρια λίρες φέτος, μετά από 63 δισεκατομμύρια λίρες πέρυσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην οποία επίσης υπογραμμίζεται ότι ο προϋπολογισμός του NHS για θεραπείες εκτός Covid αυξήθηκε επίσης από 130 σε 136 δισεκατομμύρια λίρες.

Η πανδημία της Covid-19 αύξησε την πίεση στο NHS, ένα σύστημα δωρεάν παροχής υπηρεσιών υγείας, που λατρεύουν οι Βρετανοί, το οποίο, στο παρελθόν, υπέφερε από καθυστερήσεις και από χρόνια έλλειψη προσωπικού και νοσοκομειακών κλινών.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται, καθώς ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον και ο υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, ενδέχεται να ανακοινώσουν, μέσα στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, μια συμφωνία για χρηματοδότηση 10 δισεκατομμυρίων λιρών για προγράμματα κοινωνικής προστασίας στη χώρα, μέσα από αύξηση κοινωνικών εισφορών σε εταιρείες.

ΑΠΕ

Back to top button