Κοζάνη

Κοζάνη: Νοσηλεύτρια του Μαμάτσειου νοσοκομείου με πιστοποιητικό εμβολιασμού από τον Παλαμά Καρδίτσας

Έρευνα για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε Κοζάνη, Καβάλα και Δράμα

Νέα υπόθεση με πιθανόν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε νοσηλευτές και γιατρούς ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Όπως είπε ο διοικητής του νοσοκομείου Κοζάνης κ. Γκανάτσος, αφορά τρία περιστατικά τα οποία εξετάζονται.

Όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Κοζάνης Δέσποινα Αμαραντίδου, το ένα αφορά μια νοσηλεύτρια, της οποίας το πιστοποιητικό έχει εκδοθεί από τον Παλαμά Καρδίτσας, ενώ τα άλλα δύο, ενός γιατρού και μιας νοσηλεύτριας δόθηκαν από Κέντρο Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Έρευνες για πλαστά πιστοποιητικά στην Καβάλα 

Δέκα (10) πιστοποιητικά νόσησης κατατέθηκαν από το προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας τον τελευταίο μήνα, όλα μέσα από τις διαδικασίες του Νοσοκομείου, όπως αναφέρει ο διοικητής του, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης. Ο διοικητής του νοσοκομείου θα προχωρήσει στην διαδικασία επιβεβαίωσής τους, προκειμένου να μην υπάρξει καμία αμφισβήτηση.

Δράμα: Επιχειρούν να νοσήσουν για να μην εμβολιαστούν!

“Αν κλείσουν τα κενά του νόμου που εκμεταλλεύονται οι αντιεμβολιαστές και αν δοθεί η δυνατότητα να παρεμβαίνουν τοπικά οι Ιατρικοί Σύλλογοι σε περιπτώσεις παρατυπιών ή παρανομιών των μελών τους, θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα των πλαστών πιστοποιητικών νόσησης, το οποίο προκαλεί και λανθασμένα επιδημιολογικά στοιχεία”, σύμφωνα με την γενική γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου. Μιλώντας στην ΕΡΤ Καβάλας, τόνισε ότι στην περιοχή της Δράμας υπάρχει έντονο αντιεμβολιαστικό κίνημα το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται ότι καθοδηγείται νομικά. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι υπάρχει κλιμάκωση των ανθρώπων που δεν επιθυμούν τα εμβολιαστούν οι οποίοι από τα πλαστά πιστοποιητικά περνούν τώρα στην προσπάθεια να κολλήσουν τον ιό για να νοσήσουν.

Ρεπορτάζ: Δ. Αμαραντίδου, Ρ. Πανταζόγλου, Γ. Σουλιώτης

ertnews.gr

Back to top button