Ελλάδα

Μίκης Θεοδωράκης: Ξεκίνησε το τελευταίο ταξίδι για την Κρήτη – Συγκινητικές στιγμές στη Μητρόπολη (βίντεο)

Σε κλίμα συγκίνησης, αλλά και δυναμικού παρόντος, πλήθος κόσμου απέδωσαν το ύστατο χαίρε στον Μίκη Θεοδωράκη. Σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία εκφώνησε επικήδειο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, που επίσης εκφώνησε επικήδειο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα εκπροσωπώντας το κόμμα, μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές, πρώην υπουργοί και βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδίκοικησης, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, παραβρέθηκαν στη Μητρόπολη Αθηνών. Εκεί όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή αποχαιρετισμού στον κορυφαίο δημιουργό, στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Τελευταία ημέρα του τριήμερου προσκυνήματος της σορού του Μίκη Θεοδωράκη σήμερα, και από νωρίς χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών βρέθηκαν στη Μητρόπολη Αθηνών για να τιμήσουν τον σπουδαίο Έλληνα, με χειροκροτήματα, τραγούδια, πανό και συνθήματα. Ακόμα και η βροχή που έπεφτε κατά διαστήματα δεν πτόησε κανέναν. Κορυφαία στιγμή της ημέρας, η μεταφορά της σορού του Μίκη Θεοδωράκη στο φέρετρο από το εκκλησάκι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη και μετά το πέρας της τελετής.

ΠτΔ: Αποχαιρετούμε όλοι μαζί σήμερα τον Έλληνα και Οικουμενικό, Πατριώτη και Διεθνή, Μίκη Θεοδωράκη, σύμβολο και παράδειγμα μαζί

Δ. Κουτσούμπας: Μίκη όπως ήθελες θα γίνει, Θα τον σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα, πάνω από τον κόσμο

 

Back to top button