Καστοριά

Μαρία Αντωνίου: «Αυτό που προέχει είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών, που μεταφράζεται σε ανάπτυξη»

Συνέντευξή της Μαρίας Αντωνίου στο τεύχος Σεπτεμβρίου του SPEAKNEWS, στο αφιέρωμα στη Θεσσαλονίκη και τη ΔΕΘ

Η επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, μιλάει για τα μεγάλα έργα που έχουν δρομολογηθεί για τη Θεσσαλονίκη, για το σχέδιο της Κυβέρνησης για την πόλη και τις εξαγγελίες που αναμένονται από τον πρωθυπουργό από βήματος ΔΕΘ, και που πιστεύει ότι θα καλύπτουν το σύνολο των προσδοκιών των Βορειοελλαδιτών.

Κυρία Αντωνίου, ως Υπεύθυνη του Γραφείου Πρωθυπουργού λένε ότι είστε τα «μάτια» και τα «αυτιά» του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Ισχύει κάτι τέτοιο, και τι αφουγκράζεστε από τους ανθρώπους της πόλης;

Στα δύο και πλέον χρόνια που υπηρετώ αυτή τη θέση, κατόπιν επιλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχω την τιμή και ευθύνη να παρακολουθώ στενά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που ορίζει ο Νόμος του «Επιτελικού Κράτους» για τη λειτουργία του Γραφείου Μακεδονίας, όλα τα θέματα που αφορούν στη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και την Θράκη μας, τη Θεσσαλονίκη και να υποβάλλω προτάσεις στον Πρωθυπουργό.

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι πρόκειται για έναν θεσμό, ο οποίος αφουγκράζεται τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των πολιτών και των φορέων σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Παρακολουθούμε στενά τα θέματα της Μακεδονίας και της Θράκης, συνεργαζόμαστε με τα αρμόδια Υπουργεία, τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες, και μετά από μελέτη και αξιολόγηση, ενημερώνουμε συνεχώς τον Πρωθυπουργό, του μεταφέρουμε τυχόν προβλήματα και προτείνουμε τρόπους επίλυσής τους.

Αυτό κάνουμε από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε με πολλή δουλειά και προσήλωση στον στόχο που έχει θέσει η Κυβέρνησή μας, που είναι η ανάπτυξη για όλους. Και συνεχίζουμε…

Με όσα ακούτε και όσα βλέπετε, τι προτάσεις έχετε μεταφέρει στον Πρωθυπουργό, ώστε να τις περιλάβει στις εξαγγελίες του κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ; Είναι προτάσεις που μπορούν να βελτιώσουν τη…

Συνέχεια στο speaknews.gr

 

 

 

Back to top button