ΑγροτικάΆργος ΟρεστικόΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Στη Δυτική Μακεδονία η πρώτη Ενεργειακή Κοινότητα TOEB στην Ελλάδα

Τελετή υπογραφής της πρώτης Ενεργειακής Κοινότητας Τ.Ο.Ε.Β στην Ελλάδα! 28 από τα 39 ενεργά Τ.Ο.Ε.Β ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Περιφερειακής Αρχής.

Από την Π.Ε Γρεβενών τα Τ.Ο.Ε.Β Αγάπης, Βατολάκου, Δασοχωρίου, Ελευθέρου, Καρπερού – Δήμητρας, Κοκκινιάς – Κιβωτού – Πολυδένδρου, Παλιουριάς, Πηγαδίτσας και Πόρου.
Από την Π.Ε Καστοριάς τα Τ.Ο.Ε.Β Βασιλειάδας, Αλιάκμονα, Βράχου, Κορεστείων, Κορησού – Λιθιάς, και Κορομηλιάς – Κολοκυνθούς.
Από την Π.Ε Κοζάνης τα Τ.Ο.Ε.Β Βελβεντού, Δαφνερού, Ιμέρων, Καλονερίου – Εράτυρας, Κλήματος, Μεσιανής, Μεσοβουνου, Νεάπολης – Πεπονιας, Πύργων, Σερβίων και Τραπεζίτσας.
Και από την Π.Ε Φλώρινας τα Τ.Ο.Ε.Β Πετρών και Πρεσπών.
Ο σκοπός της δημιουργίας της Ενεργειακής Κοινότητας είναι:
1. Η βελτιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος λειτουργίας των Τ.Ο.Ε.Β της Δυτικής Μακεδονίας.
2. Η ταυτόχρονη μεγιστοποίηση των αποδόσεων των καλλιεργειών, του γεωργικού εισοδήματος και της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων.
Και λίγα λόγια για το σήμα, το οποίο περικλείει συνολικά το όραμα για τον Πρωτόγεννη Τομέα :
Το σήμα αποτελείται από ένα κύκλο με πράσινα γράμματα, ο οποίος συμβολίζει τον στόχο του εγχειρήματος για ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας στον γεωργικό τομέα της Περιφέρειας μας, με ταυτόχρονο πρασίνισμα της γεωργικής παραγωγής.
Εσωτερικά τα σύννεφα υποχωρούν και η ελπίδα του ανατέλλοντος ηλίου δίνει την προοπτική της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα.
Μέσω των στοιχείων ΑΠΕ, παράγεται μία σταγόνα νερού, μισή γαλάζια, το χρώμα του υγιούς υδάτινου στοιχείου και μισή πράσινη σε σχήμα φύλλου, που συμβολίζει το πρασίνισμα της γεωργικής παραγωγής.
Τέλος η ¨Πράσινη¨ αυτή παραγόμενη σταγόνα καταλήγει στις καλλιέργειες της Δυτικομακεδονικής Γης, δίνοντας προστιθέμενη αξία στα παραγόμενα αγροτικά προϊόντα, απαλλαγμένα από τα στοιχεία εκπομπής του CO2.
 

Back to top button