ΑθλητικάΚαστοριά

Στη διεθνή συνάντηση προέδρων Διάθλου στο Μόναχο ο Γιώργος Νικητίδης

Συνάντηση των προέδρων της IBU (International Biathlon Union) που διεξήχθε στο Μόναχο από τις 10 έως και 12 Σεπτεμβρίου. Την ΕΟΧΑ εκπροσώπησαν ο Γιώργος Νικητίδης, πρόεδρος της ΕΟΧΑ και ο Τιμολέων Τσουρέκας, τεχνικός σύμβουλος.
Ο κ. Νικητίδης δήλωσε για τη συνάντηση:
Στις 11 & 12 Σεπτεμβρίου, είχαμε την χαρά να συμμετάσχουμε στο Presidents’ Meeting της IBU (International Biathlon Union) που έγινε στο Μόναχο.
Μας δόθηκε η δυνατότητα σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τον εξαιρετικό Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας κ. Dahlin και τον Γεν. Γραμματέα κ. Carlsson, να περιγράψουμε αναλυτικά τις προσπάθειες ανάπτυξης του Διάθλου που γίνονται από την ΕΟΧΑ, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όπως επίσης και να τους ενημερώσουμε για τον προγραμματισμό μας για το 2022.
Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν και οι συναντήσεις μας με τον Τεχνικό Διευθυντή, την υπεύθυνη για την χρηματοδότηση της ανάπτυξης και τον αρμόδιο για τα θέματα Marketing της IBU, με αιχμή την επιδίωξη για διοργανώσεις -εκτός των χειμερινών- αγώνων θερινού Διάθλου το οποίο στη χώρα μας μπορεί να έχει σημαντική εξέλιξη.
Στο περιθώριο της διάσκεψης, υποβάλλαμε στον πρόεδρο Dahlin και τους άμεσους συνεργάτες του την πρότασή μας για την διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου της IBU του 2024 στην Ελλάδα, κάτι που -σύμφωνα με τις θετικές αντιδράσεις τους- μπορούμε να θεωρούμε ως πολύ πιθανό.
Κατά την άποψη μου, ήταν ακόμα ένα επιτυχημένο βήμα στην συνολική προσπάθεια προώθησης των Διεθνών Σχέσεων της Ομοσπονδίας μας, το οποίο θα έχει απήχηση στην υποστήριξη των αθλητών & αθλητριών μας.

Back to top button