Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Πόσο ακόμα θα ταλαιπωρηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Γενικού Λυκείου Καστοριάς;

Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν, για εμάς τους μαθητές και τις μαθήτριες του 3ου Γενικού Λυκείου Καστοριάς, αποφασίστηκε να μεταστεγαστούμε σε ένα άλλο σχολείο όπου εξ ανάγκης υπακούσαμε παρ’ όλες τις δυσκολίες, τις ελλείψεις και την καθυστέρηση της επίσημης απόφασης.
Τα προβλήματα είναι ήδη αρκετά, αφού πρέπει να προσαρμοστούμε σε ένα καινούργιο περιβάλλον ασυνήθιστο για εμάς. Όλη αυτήν η αλλαγή είναι εξουθενωτική, ιδιαίτερα για τα παιδιά της 3ης Λυκείου, αφού βρισκόμαστε στην τελευταία, πιο δύσκολη και απαιτητική χρονιά.
Ωστόσο, τα προβλήματα διογκώνονται, καθώς τώρα καλούμαστε να έρθουμε -σύμφωνα με τα λεγόμενα σας- αντιμέτωποι με μία ανήκουστη οδηγία. Συγκεκριμένα, οι επτά μαθήτριες της κατεύθυνσης ανθρωπιστικών σπουδών, λόγω του ολιγομελούς τμήματος, αντιμετωπίζουν την πιθανότητα να μετακινηθούν ξανά, μάλιστα αυτή τη φορά στο 2ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς. Σε μία λοιπόν τόσο απαιτητική χρονιά, με διάχυτο άγχος, ανησυχίες και αβεβαιότητα για το μέλλον, μάλιστα με αποκορύφωμα τις πανελλαδικές εξετάσεις προκύπτει άλλη μια -παράλογη θα λέγαμε- αλλαγή.
Πόσα ακόμα θα ανεχτούμε για να ικανοποιηθούν τέτοια ανήθικα αιτήματα; Για πόσο ακόμα θα ταλαιπωρούμαστε; Πόσες ακόμα φορές θα αναγκαστούμε να προσαρμοστούμε σε κάτι διαφορετικό και άγνωστο για εμάς;
Οι μαθήτριες της ανθρωπιστικής κατεύθυνσης επιβαρύνονται με τα προβλήματα που ΕΣΕΙΣ προκαλείτε. Λάβατε υπ’ όψιν σας πως οι αποφάσεις σας δεν έχουν να κάνουν ούτε με θρανία, ούτε με καρέκλες. Αλλά με ΜΑΘΗΤΕΣ/ΡΙΕΣ! Ανάμεσα σε αυτά υπάρχουν συναισθήματα και ανησυχίες. Αυτή η κατάσταση μας περιορίζει ακόμα παραπάνω, μιας και ήδη διανύουμε μια καταπιεστική περίοδο. Αναλογιστείτε τις αντιπαιδαγωγικές σας ενέργειες και τον αντίκτυπο που θα προκληθεί στους μαθητές. Σας καλούμε να μπείτε στην θέση μας. Οι μαθητές/ριες αξίζουν μια καλύτερη σχολική πραγματικότητα!
Με εκτίμηση,
Οι μαθήτριες του 3ου Γενικού Λυκείου Καστοριάς,
Καλλιόπη Πούλιου
Ιορδάνα Χατζηγεωργούδη
Θεοδώρα Παπαθωμά

Back to top button