Η Μαρία Νάτσιου στη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Θεσσαλονίκης

Η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1873!

Στο πλαίσιο των επισκέψεων με αφορμή την 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Νάτσιου συνοδευόμενη από τον συντονιστή της Γραμματείας Θεμιστοκλή Αδαμάκη επισκέφτηκαν την Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Θεσσαλονίκης .
Το μεγάλο έργο της Φιλοπτώχου ξεκίνησε από την εποχή της τουρκοκρατίας, η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυρίων Θες/νίκης, επιτέλεσε έργο εθνικό, φιλανθρωπικό, κοινωνικό, πολιτιστικό.
Προσέφερε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους τραυματίες του απελευθερωτικού αγώνα.
Βοήθησε με όλες της τις δυνάμεις τους Μακεδονομάχους.
Μετά την απελευθέρωση του 1912, συμπαραστάθηκε στον Ελληνικό Στρατό μας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι χιλιάδες ελληνικές σημαίες που στόλισαν τη Θεσσαλονίκη στις 26 Οκτωβρίου του 1912, ράφτηκαν στα νυχτέρια που διοργάνωσε κρυφά η Φιλόπτωχος.
Στον ξενώνα του Ιδρύματος, φιλοξενήθηκαν άποροι νεφροπαθείς με τους συνοδούς τους και είχαν περίθαλψη και φαγητό.
Σήμερα στον ξενώνα αυτό, ο οποίος ανακαινίστηκε, φιλοξενούνται άπορες φοιτήτριες στις οποίες προσφέρεται πρωινό και φαγητό το μεσημέρι.
Καθημερινά προσφέρονται 120 μερίδες φαγητό σε γέροντες, ασθενείς, άστεγους και σε όσους δεν μπορούν να εργασθούν.
Κάθε μέρα χτυπούν την πόρτα της Φιλόπτωχου άνθρωποι σε ανάγκη από όλη την Ελλάδα, και είναι εκεί να τους υποδεχτούν με τα ζεστά τους χαμόγελα όπως υποδέχτηκαν και εμάς η πρόεδρος Άννα Τσεκούρα, η Χαρούλα Σαββαϊδου, η Μερόπη Ορφανού, η Μαρία Ανυσίου και η Σύρμω Κιρλανκίτση.
Γυναίκες της προσφοράς, γυναίκες της αλληλεγγύης, γυναίκες της αγάπης.